Reisdagboeken vakantie

Mooie reisdagboeken voor op vakantie

Marije Onderwaater

Een reisdagboek bijhouden op vakantie is leuk! Dat kan natuurlijk digitaal. Nog leuker is om je vakantieherinneringen bij te houden in een mooi boekje. Deze exemplaren kan je zelf gebruiken of als cadeautje geven.

Zelf ben ik fan van het bijhouden van een reisdagboek op vakantie. Vroeger deed ik dat in een schriftje of boekje. Als kind gebruikte ik het dagboekje om te vertellen waar we waren geweest, wat we hadden gedaan en ik plakte er toegangskaartjes en andere vakantieherinneringen in. Tegenwoordig doe ik elk jaar weer een heldhaftige poging om op vakantie een dagboekje bij te houden, al lukt me dat vaak niet alle dagen. Dat doe ik in de app Evernote, puur uit gemak. In Evernote hou ik overigens ook – wél trouw – een lijst bij van alle campings en hotels waar we ooit hebben gestaan, inclusief de datum en de standplaats of het kamernummer. Daar kan je onderstaande boekjes ook prima voor gebruiken!

Vakantiedagboek vroeger
Mijn vakantiedagboek uit 1988.
Vakantiedagboek vroeger
Mijn vakantiedagboek uit 1988.

Travel reisdagboek

Dit dagboek heb je misschien wel eens ergens voorbij zien komen. Het is een van de bekendste reisdagboeken. En dat is niet voor niets. Het boekje biedt uiteraard lege bladzijdes om je vakantieherinneringen op te schrijven. Daarnaast heeft het Travel reisdagboek enkele pagina’s met kaarten, een tijdtabel en andere handige informatie. Met een afmeting van 129 millimeter breed en 177 millimeter hoog is dit boekje ook nog eens makkelijk in je vakantiebagage te stoppen. Daarbij is de prijs van 7,99 euro is heel gunstig. Je koopt dit reisdagboek onder meer bij Bol.com. Capitool heeft overigens een vergelijkbaar reisdagboek voor dezelfde prijs.

 

Travel reisdagboek
Het Travel reisdagboek
Travel reisdagboek
Het Travel reisdagboek

Kinderreisdagboek van Usborne

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het bijhouden van een reisdagboek. Dit exemplaar van Usborne is daarom helemaal gericht op kinderen. Binnenin staan leuke tekeningen, weetjes en tips. Kaarten geven meer informatie over de wereld en werelddelen. En natuurlijk biedt dit kleurrijke boekje genoeg ruimte om te schrijven, te tekenen en om souvenirs in te plakken. Het kost 9,99 euro en is onder meer te koop bij Bruna.

Usborne reisdagboek
Het Usborne reisdagboek voor kinderen
Usborne reisdagboek
Het Usborne reisdagboek voor kinderen

Handgebonden boekje in kampeerstijl

Een vakantiedagboek in kampeerstijl mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Via Etsy koop je dit handgebonden exemplaar met een caravan op de cover. Het heeft een zachte kaft en naar keuze blanco of gelinieerde pagina’s. En het mooiste: je kunt dit notitieboek laten personaliseren. Het boekje is in verschillende afmetingen te koop. De prijs is afhankelijk van welk formaat je kiest en of je er een naam op laat zetten. Op Etsy vind je alle info.

Etsy reisdagboek
Etsy reisdagboek
Etsy reisdagboek
Etsy reisdagboek

Woody reisdagboek

Hou je van stylish? Dan is dit reisdagboek van Woody met leeslint echt iets voor jou. Het reisdagboek heeft een A5-formaat en de cover is gemaakt van kurk. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten met dit boekje, want de tachtig pagina’s zijn allemaal onbeschreven. Dit betekent dat je er volop in kunt schrijven of tekenen én dat er genoeg bladzijden zijn om iets op te plakken. Het Woody notitieboek kost 12,50 euro en is onder meer te koop bij Reisboekwinkel De Zwerver.

Woody reisdagboek
Woody reisdagboek
Woody reisdagboek
Woody reisdagboek

My Travel Journal

Die bonnetjes, toegangstickets en andere kleine papiertjes die je tijdens vakantie wilt bewaren, vinden een prima plekje in dit blauwe reisdagboek. My Travel Journal heeft namelijk een handige insteekenvelop waar je al die souvenirs netjes in kunt bewaren. Het reisdagboek heeft een blauwe hardcover, is 160 millimeter breed en 217 millimeter hoog, en sluit met een elastiek. In het boekje zijn voldoende bladzijdes om je herinneringen op te schrijven, lijstjes bij te houden en om bijvoorbeeld foto’s in te plakken. My Travel Journal kost 15,99 euro en is onder meer te koop bij Bol.com.

My Travel Journal
My Travel Journal
My Travel Journal
My Travel Journal

Moleskine Travel Kit

Mag het een beetje luxe zijn? Dan zijn de boekjes van Moleskine altijd een goed idee. In deze Travel Kit vind je naast een Voyageur Notebook een lichtgewicht en hervulbare Go Pen – die je op elke harde kaft van een Moleskine kunt klikken. De kit komt ook met een bagagelabel. Alles zit bij elkaar in een doos. Daardoor is deze Moleskine-kit perfect om cadeau te geven. De Travel Kit kost 29,99 euro en is onder meer bij Bol.com te koop. Wil je liever alleen het Voyageur Notebook kopen? Dat kan ook, die kost 22,99 euro.

Moleskine Voyageur
De Moleskine Voyageur Travel Kit
Moleskine Voyageur
De Moleskine Voyageur Travel Kit

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…