Matras van Seminautic: eindelijk lekker slapen in de caravan

Martine van Kuler

Gebroken nachten en ontwaken met rugpijn. Het gebeurt me steeds vaker tijdens een kampeervakantie. Tijd dus voor een nieuw matras in de caravan. Maar waar haal je een matras vandaan dat goed en licht is, maar geen standaard afmeting heeft? Bij Seminautic, zo ontdekte ik tijdens een rondje googelen. Het Brabantse bedrijf maakt matrassen op maat, speciaal voor campers, caravans en boten.

In de caravan slaap ik op de omgebouwde zithoek. Een topper van een bekend Zweeds warenhuis erop en tukken maar. De eerste jaren ging dat prima, maar de laatste paar vakanties lag ik steeds minder comfortabel en groeide het verlangen naar een echt matras. Omdat Jos ‘Mister Campingtrend’ Mark me – gekscherend hoop ik – een ‘prinses op de erwt’ noemt, besloot ik die naam eer aan te doen en maar meteen voor een kwaliteitsmatras van Seminautic te gaan.

Proefliggen Seminautic
Proefliggen! Welke matras moet het worden?
Proefliggen Seminautic
Proefliggen! Welke matras moet het worden?

Matras op maat in één uur?

Seminautic heeft een unieke drive-in-formule. Je komt met je camper of caravan aanrijden, stelt je matras samen, en een uurtje later kun je weer op pad. Mét een op maat gemaakt matras. Klinkt dit ongeloofwaardig? Ik vond van wel, dus enigszins sceptisch koppelden man en ik onlangs het reispaleis aan om koers te zetten naar het Brabantse Son en Breugel.

De ontvangst was allerhartelijkst, en na een kop goede koffie kregen we een uitgebreide voorlichting over de werkwijze van Seminautic en de verschillende mogelijkheden. Want wilden we een stevig of een zacht matras? Zijn er lichamelijke klachten? Wat is onze favoriete slaaphouding? Vervolgens begon het inmeten. De bedden in veel campers en caravans hebben geen standaard formaat, maar dat is geen probleem. Of je nou een Frans bed hebt, een queensbed of een andere afwijkende maat, je gaat gegarandeerd met een passend matras naar huis.

Basic, Premium of Excellent matras van Seminautic?

Bij Seminautic kun je kiezen uit drie soorten matrassen: Basic, Premium en Excellent. Tijdens het proefliggen bleek onze voorkeur uit te gaan naar het Premiummatras in medium comfort. Ook kozen we voor een matrasonderlegger en een verkoelende coating, je bent immers een prinses op de erwt of niet. Afgezien daarvan was ik al verkocht zodra ik mijn hand op de coating legde. Het voelt écht koeler en dat lijkt me heel aangenaam tijdens warme zomernachten.

Seminautic voor een betere nachtrust én een betere wereld

Zodra wij het matras hadden samengesteld, ging in het atelier de productie van start. Ik had er nog steeds een hard hoofd in dat dit maar een uurtje zou duren. Tijdens het wachten konden we het hele maakproces volgen door het panoramaraam. Leuk! Tegelijkertijd gaf het me de mogelijkheid wat meer te weten te komen over Seminautic.

Zo blijkt het een familiebedrijf te zijn dat zich sinds 1993 specialiseert in op maat gemaakte kwaliteitsmatrassen voor campers, caravans en vouwwagens. Wat me ook erg aanspreekt is dat Seminautic duurzaam produceert. Zo komen de schuimen, stoffen en coatings niet uit Verweggistan, maar uit Nederland, België en Duitsland. Om de uitstoot van CO2 te compenseren laat het bedrijf bovendien voor iedere verkochte matras een boom planten door Trees for all. Mooi!

Matras van Seminautic
Matras van Seminautic
Matras van Seminautic
Matras van Seminautic
Matras van Seminautic
Matras van Seminautic

Matras op maat in één uur!

Nog nauwelijks klaar met het tweede kopje koffie, kregen we al een seintje: ons matras was klaar. Een snelle blik op de klok leerde me dat het maken inderdaad niet langer dan een uur had geduurd. Van afraffelen is trouwens geen sprake, want de afwerking is keurig en het matras past perfect. Dus een matras op maat in één uur? Het kan echt! Of het matras net zo lekker slaapt als het eruitziet, ga ik volgende week op vakantie ervaren. Natuurlijk geef ik binnenkort een update op Campingtrend.

Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over de matrassen van Seminautic? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!