Van luifel naar voortent met Travellife Scala

Martine van Kuler

Met een luifel creëer je snel een overdekte plek, maar echt beschut zit je dan nog niet. Harde wind, een flinke regenbui en nieuwsgierige campingburen doen je soms verlangen naar een voortent. Met de Travellife Scala-collectie is die dichterbij dan je denkt.

De modulaire luifelaccessoires uit de Travellife Scala-collectie zorgen voor extra beschutting en privacy rondom de cassetteluifels van Thule, Fiamma en Dometic. De zijwanden waren al een tijdje beschikbaar, maar met de nieuwe voorwanden en deur ervaar je pas écht het ultieme voortentgevoel. Natuurlijk zijn ze allemaal gemaakt van water- en uv-bestendige materialen.

Travellife Scala
Met de modulaire luifelaccessoires uit de Travellife Scala-collectie zit je lekker beschut.
Travellife Scala
Met de modulaire luifelaccessoires uit de Travellife Scala-collectie zit je lekker beschut.

Zijwanden, voorwanden én een deur

De zijwanden uit Scala-collectie zijn verkrijgbaar in de maten M, L en XL. Ze zijn allemaal geschikt voor cassetteluifels van Thule, Fiamma en Dometic met een uitval van 2,50 meter. Doordat ze variëren in aanbouwhoogte – de afstand van de onderkant van de gesloten cassette tot aan de grond – passen ze op verschillende luifeltypes. Ronde ramen zorgen voor lichtinval. En als je geen inkijk wenst, kun je met het meegeleverde blinderingsdoek meer privacy creëren.

De voorwanden zijn er eveneens in verschillende maten, ook zijn ze allemaal voorzien van een raam. En dan is er nog de toegangsdeur. Deze items zijn naar wens te combineren. Wil jij je deur links, rechts of in het midden? Het kan allemaal.

Altijd de juiste maat

Travellife maakt het kopen van een voor- of zijwand heel makkelijk. De nieuwe Scala Configurator is een handige tool waarin je aangeeft welke luifel je hebt. Op basis daarvan krijg je advies over passende voor- en zijwanden. De kans op een miskoop is hiermee wel heel klein.

Travellife Scala
Travellife Scala
Travellife Scala
Travellife Scala

Eenvoudig te bevestigen

Een voortent opzetten is soms een hele klus, maar met de modulaire luifelaccessoires uit de Travellife Scala-collectie is het een fluitje van een cent. De zijwanden bevestig je aan de luifel met een aluminium spanstang met smartlock. Vervolgens schuif je de pezen van de voorwanden in de rail aan de voorzijde van de luifel. Als alles op de juiste plek zit, maak je de wanden aan elkaar vast met behulp van de klikgespen. Tot slot trek je de voor- en zijwanden strak aan met de meegeleverde haringen en trapspanners. Zelfs voor onervaren kampeerders is dit een klusje van niets.

Heb jij een cassetteluifel van Thule, Fiamma of Dometic en wil je wat meer beschutting? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie en kijk de video die Jos erover maakte. Je vindt hem hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!