slapen in de auto

Luchtbed voor in de auto: even uitrusten tijdens een lange autorit

Martine van Kuler

Om de twee uur even pauzeren, is het advies aan automobilisten. Even een kwartiertje de benen strekken of een powernap doen, en je kunt er even tegenaan. Kies je voor het laatste, dan is het wel zo fijn als je even lekker kunt liggen. Dat kan bijvoorbeeld op een speciaal luchtbed voor in de auto.

Luchtbed achterbank
Luchtbed achterbank

Luchtbed voor de achterbank

Dit luchtbed voor in de auto is speciaal gemaakt voor een dutje op de achterbank. Hij is geschikt voor twee personen en het onderstuk voorkomt dat je eraf kukelt. Hij heeft de afmetingen van 135 x 85 x 40 centimeter, dus helemaal gestrekt liggen is voor de meeste volwassen niet weggelegd. Desondanks lijkt het ons comfortabeler dan slapen in de autostoel. Opblazen doe je door de 12v-stekker in de sigarettenaansteker van je auto te pluggen. Dit luchtbed kost 44,95 euro bij bol.com.

Autoluchtbed
Autoluchtbed

Slapen in de kofferbak of op de bank

Dit multifunctionele luchtbed voor in de auto bestaat uit zes delen die afzonderlijk zijn op te pompen. Het hele luchtbed biedt met de achterbank ingeklapt plaats aan twee personen. Het matras is dan 135 x 175 x 70 centimer. Ben je in je eentje, dan pomp je een deel niet op zodat hij op de achterbank past. Oppompen doe je trouwens met de elektrische pomp die past op de 12v-ingang in de auto. Dit luchtbed kost 53,95 euro bij bol.com.

luchtkussen achterbank
luchtkussen achterbank

Opblaasbaar kussen tussen achterbank en voorstoelen

Misschien doe jij je powernap wel net zo lief op de achterbank zónder luchtbed. In dat geval is dit opblaasbare kussen misschien iets voor jou. Je plaatst het tussen de voorstoelen en de achterbank, waardoor je net even een iets breder bedje hebt. Ook dit luchtkussen heeft een ingebouwde 12v-pomp. Je koopt het voor 68,99 bij bol.com.

Uitrusten tijdens een lange autorit

We hoeven je niet te vertellen dat je uitgerust in de auto moet stappen als je een lange rit voor de boeg hebt, maar stiekem doen we het toch. Dus na een werkdag in de auto stappen en de hele nacht doorjakkeren naar die Spaanse camping is gewoon niet verstandig. Zorg er verder voor dat het niet té warm is in de auto en dat je voldoende drinkt. En neem natuurlijk op tijd even pauze. Mocht je een powernap doen onderweg, zorg dan dit je dit op een veilige plek doet. Een afgelegen parkeerplaats valt daar wat ons betreft niet onder.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!