Lippert Furrion Vision S

Voor de veiligheid: Lippert Furrion Vision S camera

Marije Onderwaater

Better safe than sorry, dat geldt zeker wanneer je ervoor kiest om je kampeermiddel uit te rusten met de Lippert Furrion Vision S. Deze beveiligingscamera is geschikt als achteruitrij- en dodehoekcamera én houdt alles rondom je kampeerplaats in de gaten.

Diverse beeldschermen verkrijgbaar

Het Amerikaanse bedrijf Lippert Components ken je misschien als leverancier van slide-outs voor campers, bedsystemen, fietsendragers en andere producten voor recreatievoertuigen. In het assortiment zitten ook camera’s voor caravans en campers. Nieuw is de Furrion Vision S-serie, met daarin camera’s voor de dode hoek, achteruitrijden en beveiliging. Alle camera’s in de serie geven helder beeld, hebben brede kijkhoeken en bieden nachtzicht. De 2.4 GHz digitale draadloze communicatie zorgt voor een stabiel bereik van 150 meter. Qua beeldscherm is er keuze uit 4.3, 5 en 7 inch. Het kleinste scherm kan één beeld tegelijk weergeven. De twee grotere kunnen maximaal vier beelden tonen. Daarbij heb je de keuze tussen alle beelden tegelijk óf één-voor-één zien.

Lippert Furrion Vision S camerasysteem
Lippert Furrion Vision S camerasysteem

Camera met bewegingssensor

De achteruitrijcamera zorgt ervoor dat je kunt zien wat er achter de camper of caravan gebeurt. Via de luidspreker kun je zelfs instructies krijgen. De camera’s voor de zijkanten zijn voorzien van markeringslichten en kunnen zelfs een al bestaand verlichtingssysteem vervangen. De deurcamera heeft een sensor die wordt geactiveerd als hij beweging rond het kampeermiddel waarneemt. Wat er buiten gebeurt is te zien op de monitor, die met een tafelsteun komt, maar ook op de wand is te bevestigen. Deze monitor heeft een 12v-aansluiting nodig. De beeldweergave komt met een vertraging van maximaal 0,2 seconden.

Lippert Furrion Vision S camera
Lippert Furrion Vision S camera

Lippert Furrion Vision S-camera's los of als pakket

De camera’s van Lippert Furrion Vision S zijn los verkrijgbaar. Alle opties zijn naar keuze te koop met de 4.3-inch, 5-inch of 7-inch monitor. Er is ook een pakket beschikbaar, dat bestaat uit de achteruitrijcamera, twee zijcamera’s en een monitor. Optioneel is hier nog de beveiligingscamera voor de deur aan toe te voegen. Liever de basiskit? Dat kan ook, daarin zit de achteruitrijcamera met een monitor. Wanneer je kiest voor een van de twee grotere schermen, is het mogelijk om het systeem later nog uit te breiden.

De camera’s zijn te koop vanaf circa 200 euro, onder meer via Amazon.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…