Light My Fire MayaSticks

Op natuurlijke wijze vuur maken met Light My Fire MayaSticks

Martine van Kuler

Op deze eerste dag van het nieuwe jaar gunnen we je een beetje licht. Dat moet je alleen wel zelf aansteken. Het Zweedse bedrijf Light My Fire heeft daarvoor een handig hulpmiddel: MayaSticks. Deze stokjes zijn gemaakt van hoogwaardig fatwood en je steekt er elk type vuur eenvoudig mee aan, van openhaarden tot houtkachels en van barbecues tot vuurkorven.

In deze natte en donkere wintermaanden kunnen we allemaal wel een beetje licht en warmte gebruiken. Bijvoorbeeld door heerlijk met vrienden of familie rond een knisperend vuurtje zitten en te mijmeren over de komende kampeervakanties. En daar komt Light My Fire met de MayaSticks om de hoek kijken.

Vuur maken met Light My Fire MayaSticks

De MayaSticks van het Zweedse Light My Fire zijn speciaal ontworpen om snel en gemakkelijk vuur te maken onder alle weersomstandigheden. De MayaSticks zijn gemaakt van hoogwaardig fatwood, een materiaal dat van nature rijk is aan waterdichte hars. Ze zijn niet alleen gemakkelijk aan te steken, maar branden ook met een efficiënte, robuuste vlam.

Light My Fire haalt de MayaSticks uit Honduras, waar de hars voorkomt in de stronk van de dennensoorten Montezum en Caribea. Deze bomen zijn in vijftien tot twintig jaar volwassen en worden bijna drie keer zo groot als de typische Zweedse den. Ook bevatten ze veel meer natuurlijk voorkomende hars.

Goed voor mens en milieu

Light My Fire haalt de sticks uit Honduras, maar doet er ook wat voor terug. Voor iedere gebruikte boomstronk plant het bedrijf twee nieuwe bomen. De productie van MayaSticks ondersteunt bovendien lokale gemeenschappen door banen te scheppen en bij te dragen aan lokaal onderwijs en gezondheidszorg. MayaSticks hebben het onafhankelijke Scientific Certification Systems-keurmerk, dat is ontwikkeld om de druk op natuurlijke bossen en andere gevoelige omgevingen te verminderen en tegelijkertijd te voldoen aan de steeds toenemende menselijke vraag naar hout en andere plantaardige producten.

“Met MayaSticks bieden we niet alleen een natuurlijke optie voor mensen die graag koken boven open vuur, maar creëren we ook een positieve impact op de lokale gemeenschappen in Honduras”, zegt Calill Odqvist Jagusch, directeur van Light My Fire uit Zweden. “We zijn er trots dat onze producten niet alleen voldoen aan de behoeften van onze klanten, maar ook bijdragen aan het welzijn van onze planeet en mensen.”

Light Your Fire met MayaSticks

MayaSticks zijn verkrijgbaar in acht maten, variërend van een kleine bundel van drie stokjes tot een grote doos met ruim dertien kilo aan stokjes. Voor de kleinste hoeveelheid betaal je 4,50 euro en de grootste doos kost 170 euro. Voor een euro aan verzendkosten komen ze naar je toe. Meer weten over de Light My Fire MayaSticks of meteen bestellen? Klik dan op onderstaande button. En zoek je leuke vuurschalen voor op de camping? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!