Lichtgewicht campingtafel Isabella

Onmisbaar in de kampeeruitzet: een lichtgewicht campingtafel

Martine van Kuler

Mijn ideale campingtafel is groot genoeg om met vier personen aan te eten en een spelletje te doen. Hij is zowel stevig als stabiel, maar tegelijk ook licht en plat. En hij moet er wel een beetje modern uitzien. Mission impossible? Ik was er bang voor, maar onlangs heb ik hem gevonden. De lichtgewicht campingtafel van Isabella voldoet aan al mijn wensen.

Al jaren zeulen we een opklaptafel van 1,80 meter lang mee naar de camping. We tikten het ding ooit op de kop in een Franse hypermarché, nadat onze kampeertafel het begaf. Het formaat van de Franse tafel is ideaal, maar dat hij een dikke 20 kilo weegt en eigenlijk iets te hoog is, vind ik minder leuk. Daarom is het nu echt tijd voor een nieuw exemplaar. Maar waar vind je een tafel die licht, groot en kwalitatief goed is?

Lichtgewicht campingtafel Isabella
Veel relaxter wordt het niet hoor.
Lichtgewicht campingtafel Isabella
Veel relaxter wordt het niet hoor.

Isabella: meer dan alleen voortenten

Al struinend door kampeerwinkels en surfend over het internet maakte ik een lijstje. Plussen en minnen tegen elkaar afstrepend bleef er eentje over: de lichtgewicht campingtafel van Isabella.

Ik kende het merk natuurlijk van de kwalitatief goede voortenten, maar toen ik het assortiment accessoires en kampeermeubelen eens goed bekeek was ik aangenaam verrast. Van tafels tot stoelen en van lampen tot keukengerei, Isabella heeft het allemaal. En nee, dit is geen goedbedoeld promopraatje, want ik was oprecht onder de indruk van de stijlvolle lamp Shade Black Chintz en zag mezelf in gedachten al een boekje lezen op het zonnebed.

Lichtgewicht campingtafel van Isabella

Maar terug naar de tafel, want dat is tenslotte wat ik écht nodig had. De lichtgewicht campingtafel is er in drie maten: 68 x 100 cm, 80 x 120 cm en 90 x 140 cm. Ik heb gekozen voor de laatste. We kunnen er makkelijk met z’n vieren aan eten en dan is er naast de borden ook nog genoeg ruimte om pannen en een flink bak met salade neer te zetten. Oh, en vergeet de fles wijn niet, die past er ook nog prima bij.

De tafel is in hoogte verstelbaar, heeft afgeronde hoeken, een aluminium frame en een stoer grijs blad. En dan het – wat mij betreft – beste nieuws: deze lichtgewicht campingtafel van Isabella weegt slechts 6,4 kilo. En dat scheelt toch maar mooi 14 kilo met die uit de Franse hypermarché. De tafel kost in het formaat dat ik heb 228,99 euro. Het is even een aanschaf, maar je hebt er gegarandeerd jaren plezier van.

Loke stoelen Isabella
Check hoe plat de Loke-stoelen zijn.
Loke stoelen Isabella
Check hoe plat de Loke-stoelen zijn.

Platte Loke-stoelen

De lichtgewicht campingtafel van Isabella is echt een aanwinst voor mijn kampeermeubilair. Zeker nu er ook nog een paar Loke-stoelen van het Deense merk omheen staan. We hadden een allegaartje ­– vier verschillende – en zo’n coole tafel verdient een paar mooie stoelen (en ik ook). De Loke-stoel is verkrijgbaar met een hoge en een lage rugleuning. Hij heeft zeven verschillende standen en ingeklapt is hij slechts 9 cm dik. Ik heb die met de hoge rugleuning en die kost 138,99 euro.

Wil je meer weten over deze of andere kampeermeubelen van Isabella? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!