Ken jij deze nieuwe handige kampeerproducten al?

Martine van Kuler

De vakantieperiode is in aantocht en veel kampeerders zijn bezig met de voorbereidingen. Deze nieuwe kampeerproducten van HABA zijn een mooie toevoeging aan je kampeeruitzet. Ze zijn reuze handig en nemen door hun compacte formaat weinig ruimte in beslag.

Torgano opvouwbaar toilet

Heb jij weleens hoge nood terwijl er geen toilet in de buurt is? Of ben je een vouwwagen- of tentkampeerder en heb je er een hekel aan om ’s nachts de gang naar het sanitairgebouw te maken? Dan is het Torgano opvouwbaar toilet van HABA (foto boven dit artikel) iets voor jou.

Het draagbare toilet is licht van gewicht en voorzien van zowel een korte als een lange band en een ingebouwd handvat. Hij is dus makkelijk mee te nemen. De Torgano kan 150 kilo dragen en is in hoogte verstelbaar, dus geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Het gebruik is simpel: vouw het toilet uit, stop er een toiletzakje in, ga zitten en doe je behoefte. Klaar? Haal het toiletzakje eruit en knoop deze dicht. Vervolgens vouw je de Torgano weer in elkaar. Kortom, toiletluxe in een handomdraai.

Als kampeerders zijn wij fan van producten die multifunctioneel zijn. Het Torgano opvouwbaar toilet is zo’n product. Je kunt hem namelijk ook gebruiken als krukje, tafeltje, prullenbakje of om iets in op te bergen. Handig!

HABA douchegordijn
Met het Cascata mobiel douchegordijn creëer je privacy.
HABA douchegordijn
Met het Cascata mobiel douchegordijn creëer je privacy.
HABA douchegordijn
HABA douchegordijn

Cascata mobiel douchegordijn

Nog zo’n handig nieuw kampeerproduct is het Cascata mobiele douchegordijn. Na een warme dag is het heerlijk om zweet, zand, zout en zonnebrand even van je af te spoelen. Als je een buitendouche hebt, kan dat zelfs op je eigen kampeerplek. Maar ook dan is een beetje privacy fijn. Met de Cascata creëer je dat binnen enkele minuten.

Het douchegordijn bevestig je met zuignappen aan de zijkant van je camper of caravan. Bang dat het gordijn tijdens een windvlaag aan je blijft plakken of dat je – nog ongemakkelijker – voor de halve camping zichtbaar bent, hoef je niet te zijn. Cascata heeft namelijk metalen ogen aan de onderkant. Hiermee kun je het douchegordijn met haringen aan de grond vastmaken.

Verder is het opvouwbare frame van deze mobiele douche gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal én krijg je er een handige opbergtas bij.

HABA opvouwbare gieter
Deze gieter van HABA kun je opvouwen. Hij neemt dus weinig ruimte in beslag.
HABA opvouwbare gieter
Deze gieter van HABA kun je opvouwen. Hij neemt dus weinig ruimte in beslag.

AquaGarden opvouwbare gieter

Iedere kampeerder weet het: spullen die je kunt opvouwen en die dus weinig ruimte innemen, zijn ideaal! Dat geldt ook voor de HABA AquaGarden opvouwbare gieter.

Hoewel hij heel compact is, past er toch zes liter water in. Om verspilling tegen te gaan is hij voorzien van een inklapbare tuit, die de watertoevoer automatisch afsluit, en een lekvrije afsluitdop. De gieter heeft een aquablauwe kleur en is ook voorzien van een afneembare broes. Dankzij dit opzetstuk met gaatjes is de gieter niet alleen geschikt voor het vullen van de watertank, maar ook voor besproeien van de plantjes.

HABA Mammoth caravanvoet
Met deze caravanvoet staat je reispaleis op elk terrein veilig en stabiel.
HABA Mammoth caravanvoet
Met deze caravanvoet staat je reispaleis op elk terrein veilig en stabiel.

Mammoth caravanvoet

En last but zeker not least spotten we bij HABA de Mammoth caravanvoet, die ervoor zorgt dat je reispaleis op elk terrein veilig en stabiel staat. Met deze caravanvoet, die 1250 kilo kan dragen, verdeel je de belasting over een groter oppervlak en voorkom je dat de steunpoten wegzakken in zachte grond. Je bevestigt de Mammoth met een veerklemmechanisme aan de steunpoten. Dankzij de ribbels aan de binnenkant verschuift de caravanvoet niet. Je kunt hem tijdens het rijden ook gewoon laten zitten. De veerklem zorgt ervoor dat hij stevig op zijn plaats blijft en onderweg niet gaat klapperen.

Heb jij een caravan en wil je niet in de weer met plankjes om hem stabiel te krijgen? Dat treft, want de Mammoth is universeel en past dus onder iedere caravan.

Van welk handig nieuw kampeerproduct gaat jouw hart sneller kloppen? 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!