compacte HSD elektrische transportfiets

Ideaal voor op vakantie: de compacte HSD elektrische transportfiets

Martine van Kuler

Mis jij soms een fiets als je op vakantie bent? Trap je je de tandjes op je vouwfiets? Of weet je niet waar je dat verse stokbrood en die koude rosé moet laten als je van de winkel naar de camping fietst? In dat geval moet je toch de compacte HSD elektrische transportfiets van Tern Bicycles eens overwegen.

In dit artikel schreven we al over de kleinste vouwfiets van Tern Bicycles. Een leuk ding, maar misschien zoek jij wel een kleine fiets met nét een beetje extra. Grote kans dat je dan gecharmeerd bent van de compacte HSD elektrische transportfiets van het merk.

Mighty but mini

‘Mighty but mini’ is de slogan waarmee Tern eerder deze maand de compacte HSD elektrische transportfiets lanceerde. Of eigenlijk opnieuw lanceerde, want de eerste versie van de cargo bike bracht het bedrijf in 2019 al op de markt. De nieuwe HSD is echter volledig geüpdatet. Het compacte formaat is gebleven, maar de fiets heeft dankzij de nieuwe Bosch Performance Line-motor een hoop extra power. Dankzij 75 Nm koppel- en 340% trapondersteuning hoef je die helling bij de camping niet te vrezen.

compacte HSD elektrische transportfiets
compacte HSD elektrische transportfiets

Compacte HSD elektrische transportfiets doet zijn naam eer aan

De elektrische transportfiets is korter dan een gewone fiets én hij is opvouwbaar. Dat maakt hem natuurlijk uitermate geschikt voor camperaars. Dat de HSD klein is betekent trouwens niet dat het gammel fietsje is. Het frame is sterker dan in de oude HSD en de bagagedrager kan tachtig kilo dragen. Een kinderzitje, hondenmand of gewoon een niet al te uit de kluiten gewassen volwassen vriend of vriendin kan dus prima achterop. Voorop kun je ook nog eens twintig kilo aan bagage meenemen.

Helaas heeft deze fiets geen klein prijsje. Voor 4999 euro is hij van jou. Maar dan heb wel wat natuurlijk. Dankzij het frameslot, het elektronische slot, het slimme alarm én gps-tracking zorg je ervoor dat hij ook van jou blijft. Klik voor meer informatie over de HSD elektrische transportfiets op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!