HABA stormband

Houd je voortent of luifel aan de grond met HABA Bisella Tentsafe

Martine van Kuler

Wind, regen, storm. Kamperen doen we het liefst als de zon schijnt, maar het weer heb je nou eenmaal niet voor het kiezen. In Nederland gaat het soms behoorlijk tekeer, maar ook rond het Gardameer, de Kroatische eilanden en aan Middellandse Zee kan het flink spoken. Een stormband is in zo’n geval geen overbodige luxe. HABA heeft een fijn exemplaar in het assortiment: Bisella Tentsafe.

HABA Bisella Tentsafe

Dat verkoelende briesje dat je tijdens de hete middaguren op de camping zo waardeert, kan later op de dag zomaar uitgroeien tot een krachtige wind. Je kunt je in dat geval natuurlijk wenden tot de weergoden, maar beter kun je zelf het heft in handen nemen. Door het bevestigen van een stormband bijvoorbeeld. Met een stormband – ook wel afspanband genoemd – blijft je voortent of luifel bij fikse windvlagen aan de grond. Over het algemeen wordt een stormband ­óver de voortent geplaatst, maar dat geldt niet voor de HABA Bisella. Deze bevestig je namelijk aan het frame aan de binnenzijde van de voortent en dat heeft twee voordelen.

HABA Bisella
HABA Bisella
HABA Bisella
HABA Bisella

Handige bevestiging

Allereerst voorkom je op deze manier dat het tentdoek beschadigt. De band zit immers aan het frame vast en raakt het doek niet aan. Het tweede pluspunt is dat je door deze bevestiging van de Bisella stormband niet kunt struikelen over scheerlijnen, en ook het pijnlijk stoten van je tenen tegen uitstekende haringen zal niet gebeuren. De haringen waarmee je de spanband vastzet, zitten namelijk aan de binnenkant in de hoeken van de voortent. Hierdoor heb je er totaal geen last van.

Zo werkt het!

In de HABA Bisellaset vind je twee stormbanden, die allebei uit twee delen bestaan. Het korte deel bevestig je aan de dakliggers en de lange stormband maak je vast aan de haring die je al stevig in de grond hebt geslagen. Met de gesp koppel je beide delen aan elkaar. Span de stormbanden nooit helemaal strak af, want als ze iets losser staan wordt de voortent niet in elkaar getrokken. Ze doen echt hun werk als wind je voortent of buizenframeluifel dreigt op te tillen. HABA Bisella Tentsafe is te koop in bijna alle kampeerwinkels. Via onderstaande button vind je er een bij jou in de buurt.

Win een weekendje kamperen bij Mölke!

Maak kans op een weekendje kamperen door de Bisella stormband aan te schaffen. HABA heeft momenteel een wincampagne lopen waarbij het mogelijk is om een weekendje kamperen te winnen. In samenwerking met Mölke biedt HABA jou de kans om een weekendje kamperen te winnen, zowel binnen als buiten het hoogseizoen. Tijdens dit weekendje weg overnacht je op een van de kampeerplaatsen die Mölke aanbiedt. Wat dien je te doen om deel te nemen aan de winactie?

  1. Schaf de Bisella stormband aan of de andere drie artikelen die deel uitmaken van de winactie (Torrette opvouwbare kruk, Viganella COB 135/180 deurlamp of Sunnytower keramische kachel.
  2. Noteer je naam en contactgegevens op de achterkant van de aankoopbon.
  3. Maak een foto van je bon en upload de bon via nl/Winactiemolke of email de foto naar actie@haba.nl

De winactie loopt van 14 april 2023 t/m 3 september 2023.  Meer informatie over de HABA winactie vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!