Etrusco Backrack+

Fietsen en meer mee op campervakantie met de Etrusco Backrack+

Marije Onderwaater

Gaat de fiets mee op reis? Ben je van plan op vakantie lekker te gaan suppen? Of weet je niet waar je het reservewiel kwijt kunt? Eigenaren van een Etrusco-buscamper hoeven daar hun hoofd niet meer over te breken. Het Italiaanse merk komt namelijk met een multifunctioneel transportsysteem: de Etrusco Backrack+.

Eigenlijk is dit systeem verre van nieuw. Hymer presenteerde het eind vorig jaar al voor campers op de Fiat Ducato en Citroën Jumper. Etrusco heeft nu dus een eigen Backrack+, waarvan – voor zover wij kunnen zien – alleen de naam anders is. Dit modulaire bagagerek heeft een draagvermogen van 80 kilo. De Etrusco Backrack+ is te monteren op de achterdeuren van alle Etrusco-campers die op de Fiat Ducato staan. Dat geldt dus niet voor de dit voorjaar gepresenteerde modellen die, zoals je hier kunt lezen, op de Ford Transit staan. Een eventuele trekhaak blijft gewoon bereikbaar als het systeem is gemonteerd.

Etrusco Backrack
Etrusco Backrack

Etrusco Backrack+ met vijf modules

Voor de Etrusco Backrack+ zijn vijf verschillende modules te koop. We lichten ze hieronder uit:

Bike Carrier Swing
Deze module voor twee fietsen heeft een eenvoudig te bedienen zwenkarm. De fietsen zijn daardoor vanaf de grond op de goot te rijden. De Bike Carrier Swing is alleen te bevestigen op de linkerachterdeur, waardoor de rechterkant bereikbaar blijft. De module zelf weegt 28 kilo en heeft een draagvermogen van 50 kilo (let op: per rail is het draagvermogen maximaal 30 kilo). Deze fietsendrager is geschikt voor twee normale fietsen of e-bikes met een bandenmaat tussen de 24 en 29 inch.

Bike Carrier Shuttle
Deze fietsendrager is geschikt voor twee normale fietsen of e-bikes met een bandenmaat tussen de 26 en 29 inch. In tegenstelling tot de Swing is de Shuttle op beide achterdeuren te monteren, waarbij altijd één achterdeur bereikbaar blijft. Het draagvermogen is 56 kilo en maximaal 28 kilo per rail. De Shuttle heeft een eigen gewicht van 11 kilo.

Number and Light Bar
Deze afneembare Number and Light Bar is te bevestigen op het Etrusco Backrack+ waardoor de nummerplaat zichtbaar is. Daarnaast is deze module te gebruiken als opstapje – met een maximale belasting van 100 kilo – en als instap.

Mini Rack
Extra bagage vindt een plekje op dit Mini Rack, dat 4,5 kilo weegt en een draagvermogen van 20 kilo heeft.

Wielhouder
Deze houder van 2,5 kilo is geschikt voor reservewielen met alle gangbare maten. Het draagvermogen is 35 kilo.

Meer informatie over het Etrusco Backrack+? Kijk hier. Liever die van Hymer? Check dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…