Enduro rangeersysteem EM313A

Enduro presenteert nieuw rangeersysteem: EM313A

Martine van Kuler

Een rangeersysteem of mover is bijna niet meer weg te denken uit de caravan. Enduro heeft zowel vol- als halfautomatische rangeersystemen in het assortiment. De nieuwst aanwinst is de EM313A.

Duwen en trekken om je caravan op de juiste plek te krijgen hoeft niet als je een rangeersysteem – ook wel mover – hebt. Met een afstandbediening krijg je zelfs de zwaarste caravan eenvoudig op de juiste plek. De EM313A is het nieuwste volautomatische rangeersysteem van Enduro. Volautomatisch houdt in dat de mover zelf de aandrijfrollen tegen de banden plaatst. Bij halfautomatische systemen dien je dit handmatig, door middel van een slinger, te doen.

Enduro EM313A rangeersysteem

Het volautomatische rangeersysteem EM313A is de opvolger van bestseller EM303A. Hij heeft een nieuw design en verbeterde specificaties. Zo is de krachtige EM313A geschikt voor caravans tot 1900 kilo (op hellingen tot maximaal achttien procent). De solide aluminium aandrijfrollen van 70 millimeter zorgen voor maximale grip op de band. Het koppelen van de aandrijfrollen is eenvoudig met de afstandsbediening. Uiteraard gebeurt dit nauwkeurig en schokvrij. De maximale snelheid is 12 centimeter per seconde, wat overeenkomt met een loopsnelheid van 4,3 kilometer per uur.

Wil je de mover liever bedienen via een smartphone of tablet? Breid de EM313A dan uit met de bluetooth-adapter BC101. De EM313A kost 1395 euro. Er is ook een uitvoering beschikbaar voor tandemassers. Meer info vind je via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!