Handig: powerstation EcoFlow Delta 2 in combinatie met zonnepaneel

Martine van Kuler

Je telefoon opladen, de koelkast van stroom voorzien, koffie zetten en een filmpje kijken op de laptop, en toch geen gebruik maken van de stroomvoorziening van de camping? Het kan met het portable powerstation EcoFlow Delta 2 in combinatie met een zonnepaneel.

Kampeer je graag in het wild, of wil je niet afhankelijk zijn van de stroomvoorziening op de camping of camperplaats? Denk dan eens aan een draagbaar powerstation. Jos en DW hebben de EcoFlow Delta 2 in combinatie met een zonnepaneel.

EcoFlow Delta 2 is een draagbare krachtcentrale

De EcoFlow Delta 2 is – heel verrassend – de opvolger van de Delta. Hij is geschikt voor gebruik in huis, bijvoorbeeld als noodvoorziening als de stroom uitvalt, maar is ook goed te gebruiken tijdens het kamperen. En dat is natuurlijk waarom wij er dit artikel over schrijven.

Ecoflow heeft de Delta 2 voorzien van een LiFePO4-accu, die bekendstaat om zijn lange levensduur. Ecoflow claimt zelfs dat de LiFePO4 zo’n drieduizend laadcycli heeft, voordat de kwaliteit terugloopt. De batterij heeft een capaciteit van 1024 Wh. De Delta 2 kan 1800 watt aan 230 volt leveren en heeft zelfs een piekbelasting 2700 watt. 

EcoFlow Delta 2
EcoFlow Delta 2

Ecoflow Delta 2 goed voor heel wat energie

Voor de leken onder ons die al die cijfertjes maar abracadabra vinden (ik beken) legt Jos in de video boven dit artikel nog even uit wat je nou precies met al die opgewekte energie kunt doen. En dat is niet mis! 89 keer je iPhone opladen, 16 keer je laptop, 8 uur televisiekijken en 7 tot 14 uur een koelkast van stroom voorzien – als het een reiskoelkastje is kan dat zelfs oplopen tot wel 32 uur – is toch mooi meegenomen als je off grid kampeert of in je eigen huis te maken hebt met stroomuitval.

Powerstation opladen met EcoFlow zonnepaneel

Je kunt de Ecoflow Delta 2 op verschillende manieren opladen. De snelste manier is via een 230V/1200W stopcontact. In ongeveer vijftig minuten laadt hij van nul tot tachtig procent. Volledig opladen duurt een half uur langer. Een andere mogelijkheid is opladen via de sigarettenaansteker in je auto of camper, een 12V-oplaadkabel is immers inbegrepen. Dit is handig als je veel onderweg bent, maar het duurt wel langer tot het powerstation volledig is opgeladen, namelijk twaalf uur.

En dat is er nog een derde mogelijkheid, en juist die is interessant voor kampeerders. De Ecoflow Delta 2 is namelijk ook op te laden via een zonnepaneel. Jos en DW koppelen een draagbaar Ecoflow-zonnepaneel van 220 watt aan de Delta 2. Deze heeft aan de voorkant een opbrengst van 220 watt. De achterkant kan nog eens 115 watt aan omgevingslicht opvangen. Uitgeklapt is het paneel 1,83 meter lang en 82 cm hoog. Ingeklapt blijft daar 82 x 50 cm van over. In de video hierboven laat DW zien hoe hij de Delta 2 en het zonnepaneel gebruikt tijdens zijn trip door Spanje en Portugal.

De EcoFlow DELTA 2 kost 1199 euro. Voor het EcoFlow zonnepaneel betaal je 599 euro. Klik op onderstaande button voor meer informatie óf kijk de video’s van de heren.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!