E-Pressure

Veilig op vakantie met bandenspanningsensoren van E-Pressure

Martine van Kuler

Het kampeerseizoen gaat van start en veel campers en caravans komen de stalling uit. Een goed moment om de bandenspanning te controleren. Dit is een kleine moeite, die grote problemen kan voorkomen. Het Nederlandse E-Trailer heeft een handige accessoire waarmee het meten van de bandenspanning helemaal een fluitje van een cent is: E-Pressure.

De juiste bandenspanning van de camper of caravan is zeer belangrijk voor de veiligheid onderweg. Te harde of te zachte banden zorgen niet alleen voor een hoger brandstofverbruik, maar vergroten ook de kans op een klapband. Toch vergeten veel kampeerders de bandenspanning van hun camper of caravan regelmatig te controleren. Reden voor E-Trailer om april uit te roepen tot ‘Bandenspanningsmaand’.

E-Pressure
E-Pressure
E-Pressure
E-Pressure

Welke druk moeten de banden hebben?

Vooral de banden onder caravans laten te wensen over. Ruim tachtig procent van de kampeerders met een caravan rijdt zelfs met een te lage bandenspanning. Maar hoe weet je hoe hard of zacht de banden moeten zijn? De bandenspanning, oftewel de atmosferische druk in de band, wordt in Nederland aangegeven in de luchtdrukeenheid bar. Wat de juiste druk voor jouw camper, caravan of vouwwagen is, staat in het instructieboekje. Voor de meeste campers is dit 5 of 5,5 bar en de meeste caravans zitten tussen de 3 en 4,5 bar.

Check de bandenspanning met de app van E-Trailer

E-Trailer is bekend van de handige app die informatie geeft over alle systemen aan boord van de camper of caravan. Het Nederlandse bedrijf heeft ook een handige app ontwikkeld waarmee je kunt zien wat de huidige bandenspanning is. Gewoon op je smartphone. E-Pressure meet zelfs de druk tijdens het rijden en geeft een waarschuwing als deze te hoog of te laag is. Hetzelfde geldt voor de temperatuur van de lucht in de banden.

E-Pressure
E-Pressure

Veilig op reis dankzij E-Pressure

De producten van E-Trailer zijn makkelijk in gebruik en dat geldt ook voor E-Pressure. Vervang de huidige ventieldoppen van je camper of caravan door E-Pressure-ventieldoppen mét antidiefstal-moeren, download de gratis app en je bent klaar voor vertrek. Als tijdens de reis de bandenspanning te hoog of te laag wordt, krijg je een waarschuwing via de app. Je kunt dan de auto met caravan of camper aan de kant zetten en de oorzaak achterhalen vóórdat er ongelukken gebeuren.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat E-Pressure je hele databundel verbruikt voor je goed en wel het land uit bent. Het gehele E-Trailersysteem, dus ook de bandenspanningsensoren, werkt namelijk met Bluetooth. Wil jij ook met een gerust hart op vakantie? E-Pressure kost 109,95 euro voor twee sensoren (dus 1 x links en 1 x rechts). U kunt deze module uitbreiden met maar liefs 10 sensoren (dus 5 x linkerband en 5 x rechterband). Bestellen kan via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!