e-bike FLYER Upstreet

Populaire e-bike FLYER Upstreet wint Design & Innovation Award 2023

Martine van Kuler

Het jaar is goed begonnen voor het Zwitserse FLYER. De fabrikant van e-bikes heeft namelijk de Design & Innovation Award 2023 gewonnen voor hun FLYER Upstreet. Veel kampeerders houden van fietsen, dus Campingtrend neemt deze prijswinnende e-bike eens onder de loep.

Wendbaar, slim en klaar voor elke uitdaging. Zo presenteerde FLYER eind vorig jaar de nieuwste aanwinst: e-bike Upstreet. Volgens het Zwitserse bedrijf zou deze fiets het dagelijks leven gemakkelijker en leuker maken. De vakjury van de Design & Innovation Awards 2023 – die zo ongeveer de Oscars van de fietsindustrie zijn – is overtuigd en beloonde de FLYER Upstreet met de prijs in de categorie Urban.

FLYER Upstreet is veelzijdige allrounder

De FLYER Upstreet is een e-bike die met name geschikt is voor dagelijks gebruik in de stad, maar hij voldoet ook prima tijdens langere ritten door de polder, over de heide, of in het bos.

Bovendien overtuigt de Upstreet de experts met zijn krachtige Panasonic GX-motor en de grote actieradius, die met behulp van een optionele extra accu kan worden uitgebreid van een toch al royale 750 Wh naar 1290 Wh. De motor van 95 Nm “genereert een geweldige stuwkracht en duwt de Upstreet moeiteloos elke helling op, zelfs met een aanhangwagen van 40 kilo”, aldus het juryoordeel. Ook de slimme aanwijzingen zoals weerwaarschuwingen, hoogtemeter- en hellingsinformatie en gps-navigatie op het perfect leesbare display vallen in de smaak. “U voelt u zich zelfs op de meest afgelegen plaatsen nooit verloren.”

e-bike FLYER Upstreet
e-bike FLYER Upstreet

Veel modellen van de FLYER Upstreet verkrijgbaar

De FLYER Upstreet is er in acht modelvarianten en drie frametypes (Comfort, Mixed en Gents), waaronder een crossover-versie met banden voor alle terreinen en een speed pedelec met trapondersteuning tot 45 km/uur. Wat de aandrijving betreft, kunnen fietsers kiezen tussen naafversnellingen met riem- of kettingaandrijving of derailleurs met een groot bereik. De FLYER Upstreet is verkrijgbaar in de framekleuren Frosty Sage, Mercury Red Gloss en Pearl Black Gloss en staat in de catalogus voor 5.199 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!