CADAC 2 Cook 3: multifunctionele keukenhulp

Martine van Kuler

Onlangs las je op Campingtrend over de nieuwe Carri Chef 40 van CADAC, een multifunctionele gasbarbecue waarop je kunt grillen, bakken en stoven. Iedere dag barbecueën is misschien niet aan iedereen besteed, maar ook aan kampeerders die graag pasta koken of een eitje bakken heeft CADAC gedacht. Zij kunnen naar hartelust kokkerellen op de CADAC 2 Cook 3.

Buiten koken met CADAC

Kamperen is buiten leven en – voor velen – dus ook buiten koken. Dit geldt niet alleen voor kampeerders met een tent of vouwwagen. Het is natuurlijk heel handig als je een keukentje in je camper of caravan hebt, maar slapen in een ruimte die ruikt naar gekookte bloemkool is minder fijn. Een kooktoestel dat je eenvoudig buiten neerzet biedt uitkomst. De lichtgewicht 2 Cook 3 van CADAC is de ideale keukenhulp op de camping. Zelfs Campingtrends Jos Mark kan ermee uit de voeten, zoals hij in de video boven dit artikel laat zien. De 2 Cook 3-kooktoestellen van CADAC werken op gas en je kunt ze op meerdere manieren aansluiten; aan de buitengasaansluiting van je caravan of camper, maar ook op een gascartridge of een duo Power Pack van CADAC én op een gewone gastank met een regelaar. 

CADAC 2 Cook 3 Pro
De CADAC 2 Cook 3 PRO Deluxe.
CADAC 2 Cook 3 Pro
De CADAC 2 Cook 3 PRO Deluxe.

CADAC 2 Cook 3 met windschermen

De 2 Cook is een van de bestsellers van CADAC en inmiddels toe aan de derde versie. De 2 Cook 3 is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Zo is het kooktoestel nu voorzien van twee windschermen. Die zorgen er – samen met het deksel dat ook als windscherm dient – voor dat warmte goed onder je pannen blijft, ook als het eens wat harder waait. Verder heeft deze nieuwe versie niet één, maar twee piëzo-ontstekers: een voor iedere kookpit. Ook aan veiligheid is gedacht, want op het kooktoestel zit een gasknopbeveiliging. De gastoevoer gaat alleen open door de knop in te drukken en om te draaien. Zeker met kleine kinderen in de buurt is dat wel zo handig. Door de rubberen antislipvoetjes aan de onderkant staat het toestel extra stabiel.

CADAC 2 Cook 3
De CADAC 2 Cook 3 Classic Stove.
CADAC 2 Cook 3
De CADAC 2 Cook 3 Classic Stove.

Kooktoestel in drie varianten

De CADAC 2 Cook 3 is er in verschillende uitvoeringen. De Classic Stove is de eenvoudigste. Hij heeft een metalen body en kost 79,95 euro. Voor twee tientjes meer heb je de PRO Stove. Deze is gemaakt van kunststof en heeft een rvs-kookoppervlak. De 2 Cook 3 PRO Deluxe is de meest complete variant. Deze heeft alles van de Stove en je krijgt er nog een bakplaat, een grillplaat én een percolatorhouder bij. Dit veelzijdige kooktoestel kost 169,95 euro. Bij alle 2 Cook 3-kooktoestellen krijg je een handige opbergtas met verschillende vakken.

Toch liever barbecueën? Lees dan dit artikel over de CADAC Carri Chef 40 eens. Meer weten over de 2 Cook 3 of andere producten van CADAC? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!