BusBiker fietsendrager buscamper

BusBiker: fietsendrager voor buscampers

Marije Onderwaater

Fietsen zijn onmisbaar als je met de camper op vakantie gaat. Voor die mooie tocht langs het water, om een drankje te gaan drinken in dat leuke dorp, voor een sportieve rit die je op Strava kunt zetten én om boodschappen te doen. Je neemt fietsen makkelijk mee met de flexibele fietsendrager BusBiker, die op vrijwel alle buscampers past.

De tijd dat je flinke spierballen moest hebben om je fiets hoog op de fietsendrager van een camper te tillen, is voorbij. De BusBiker ­­– je hebt de naam vast wel eens gehoord – is speciaal ontworpen voor buscampers. De drager is eenvoudig te bevestigen op bijvoorbeeld de Fiat Ducato, Citroën Jumper en Peugeot Boxer. De BusBiker wordt ter hoogte van de trekhaak gemonteerd. De fiets hoeft dus maar een klein stukje te worden opgetild om hem in een van de twee de rijgoten te zetten. Zekeren is zo gebeurd met de zogenoemde bike blocks.

BusBiker
De achterdeuren blijven altijd bereikbaar.
BusBiker
De achterdeuren blijven altijd bereikbaar.

Achterdeuren altijd bereikbaar

De BusBiker is helemaal toegerust op het gebruik van een buscamper. Daarom blijven de achterdeuren gewoon bereikbaar, ook al is de fietsendrager gemonteerd. Heb je iets nodig uit de camper of wil je de deuren een tijdje open zetten? Dan schuif je de BusBiker moeiteloos aan de kant, óók als de fietsen erop staan. En als je op pad gaat zonder de fietsen, klap je de drager in óf je tilt hem er helemaal af. Fluitje van een cent.

BusBiker met fietsen
Martine en Marije van de Campingtrend-redactie hadden een buscamper met BusBiker mee naar de Caravan Salon in Düsseldorf.
BusBiker met fietsen
Martine en Marije van de Campingtrend-redactie hadden een buscamper met BusBiker mee naar de Caravan Salon in Düsseldorf.

Configuraties en opties

BusBiker biedt twee configuraties. Beiden hebben een maximale draaglast van 80 kilo, zijn compact, geschikt voor e-bikes en demontabel. De meest gekozen uitvoering is de BusBikerX290 Light, die 49,8 kilo weegt en te koop is vanaf 1899 euro. De BusBiker XM290 weegt 57 kilo, is uitgerust met een trekhaak en heeft een adviesprijs vanaf 2199 euro.

Voor de BusBiker zijn allerlei opties beschikbaar. Zo kun je een derde wielgoot bijbestellen. En wil je helemaal niet tillen? Kies dan voor een oprijgoot, waarmee je de fiets nóg makkelijker op de drager zet. Een afneembare trekhaak behoort ook tot de opties.

BusBiker X290 Light
De BusBiker X290 Light.
BusBiker X290 Light
De BusBiker X290 Light.

Van stadsfiets tot mountainbike

Welke fiets je meeneemt op vakantie hangt af van de activiteiten die je gaat ondernemen. Wordt het de racefiets voor langere tochten op je vakantiebestemming? Of toch de e-bike om rustig samen over de mooiste paden te toeren? Misschien de mountainbike voor die uitdagende bospaadjes? Of toch de stadsfiets om mee naar de winkel en het dichtstbijzijnde dorpje te rijden? En willen de kinderen ook nog een eigen fiets mee? Genoeg om over na te denken! Want welke fietsendrager kan je het beste aanschaffen? Gelukkig biedt de website van BusBiker uitkomst. Daar kan je precies kijken wat voor exemplaar bij jou past. Ook vind je BusBiker-dealers in de buurt. Via onderstaande button kom je op de site.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…