De Bierfietsgids van Nederland reisreport

De bierfietsgids van Nederland: leuk voor een campinguitstapje

Marije Onderwaater

Hou je van kamperen, fietsen én een biertje op z'n tijd? Dan maak je vast wel eens per fiets een uitstapje vanaf de camping om ergens op een terrasje neer te strijken. Met de Bierfietsgids van Nederland ruil je het terras in voor de plek waar het gerstenat vandaan komt. In de gids zijn namelijk dertig fietsroutes langs Nederlandse bierbrouwerijen opgenomen.

Een fris witbiertje, een flinke Weizen, een tripel, een ‘gewoon’ pilsje en een goede 0.0 (ja, ze zijn er!); het grootste deel van de Campingtrend-redactie kan dat wel waarderen. Zéker op vakantie. En een fietstochtje maken met een biertje als beloning vinden we helemáál fijn. De Bierfietsgids van Nederland staat dus op ons verlanglijstje.

bier
Oké, geen Nederlands bier, maar op de Franse camping hebben we ook wel erg genoten van dit biertje.
bier
Oké, geen Nederlands bier, maar op de Franse camping hebben we ook wel erg genoten van dit biertje.

Routes langs bierbrouwerijen en proeflokalen

De Bierfietsgids van Nederland is geschreven door Marlou en Godfried van het online platform REiSREPORT. Zij schreven al meerdere reis- en fietsgidsen en en nu dus een gids met fietsroutes langs Nederlandse bierbrouwerijen. Het boekje op A5-formaat telt 96 pagina’s. De 30 fietsroutes in de gids gaan langs bierbrouwerijen en proeflokalen. Natuurlijk valt er onderweg ook genoeg te genieten, bijvoorbeeld van de natuur en mooie Nederlandse plaatsen. Ook tippen Marlou en Godfried plekken waar je even tot rust kunt komen. Dankzij de fietsknooppunten in de gids is het bijna onmogelijk – of je moet écht je best doen – om op de route te verdwalen. Gelukkig maar, want die goudgele rakker lonkt natuurlijk na al die fietsactiviteit.

De Bierfietsgids van Nederland
Dit zijn schrijvers Marlou en Godfried.
De Bierfietsgids van Nederland
Dit zijn schrijvers Marlou en Godfried.

Mooie foto's

Heb je nog geen dagje fietsen in de planning staan? Dan is de Bierfietsgids van Nederland alleen al leuk om eens door te bladeren. Het boekje is voorzien van mooie foto’s en een dito vormgeving. En je hebt maar zo kans dat je na het lezen niet kunt wachten om een dagje te gaan fietsen langs bierbrouwerijen en proeflokalen in Nederland. Stap je inderdaad op de fiets? Denk dan eens over het gebruik van een fietshlem. Jos en DW vertelden er laatst alles over in de Campingtrend Liveshow. En hou je meer van wijn dan van bier? Lees dan ons artikel over wijn kopen en bewaren in het buitenland.

De Bierfietsgids van Nederland kost 15 euro en is onder meer te koop bij Bol.com via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…