E-Trailer

Beveiligingsmodules E-Trailer maken korte metten met inbraak en diefstal

Marije Onderwaater

Inbraak in je camper of caravan kan je vakantie behoorlijk verpesten. Dat geldt al helemaal voor diefstal van je kampeermiddel. De beveiligingsmodules van E-Trailer maken korte metten met inbraak en diefstal. Dat betekent dat je onbezorgd vakantie kunt vieren, precies zoals kamperen is bedoeld.

Niet meer stressen

De meeste kampeerders hebben het wel eens gehoord: een inbraak in de caravan of camper, of brutale onverlaten die er zelfs met het kampeermiddel vandoor gaan. Daarover stressen is niet bevorderlijk voor een onbezorgde vakantie. De drie beveiligingsmodules van E-Trailer zijn ontwikkeld om korte metten met inbraak en diefstal te maken.

Drie modules

De gps-tracker E-Track&Trace, bewegingssensor E-Movement en inbraakalarm E-Switch beveiligen de camper of caravan wanneer deze op de camping of een andere plek staat. De modules zijn te combineren met het Starterspakket Plus.

E-Trailer Starterspakket Plus
E-Trailer Starterspakket Plus

Inbraakalarm E-Switch 

Zit de deur van de camper of caravan stevig dicht? Zijn alle ramen gesloten? Mooi, dan kun je rustig gaan slapen zonder zorgen. Helaas zijn deuren en ramen niet altijd veilig voor inbrekers. Zeker wanneer een kampeermiddel uit het zicht staat, kunnen ze soms ongestoord hun gang gaan ook al lig je te slapen. Met inbraakalarm E-Switch laten ze dat wel uit hun hoofd.

Melding op smartphone

E-Switch is al bekend als waarschuwingssysteem dat een seintje geeft wanneer er onbedoeld een dakluik of raam open blijft staan. Vanaf media 2024 fungeert deze module in combinatie met het Starterspakket Plus ook als inbraakalarm. Ben je niet bij je kampeermiddel en gaat er een deur, luik of raam open? Dan krijg je direct een melding via de app op je smartphone zodat het mogelijk is om alarm te slaan. De module bestaat uit één tot vijf sensoren, die je met schroeven of dubbelzijdig tape op allerlei plekken kunt bevestigen.

E-Switch
Gerust slapen met E-Switch
E-Switch
Gerust slapen met E-Switch
E-Switch inbraakalarm
E-Switch dient nu ook al inbraakalarm
E-Switch inbraakalarm
E-Switch dient nu ook al inbraakalarm

Bewegingssensor E-Movement

Inbraak in campers of caravans komt helaas te vaak voor. Ook wanneer alles netjes op slot is kunnen dieven binnen enkele minuten veel schade aanrichten en waardevolle spullen meenemen. Met E-Movement kun je je spullen met een gerust hart achterlaten. Op het moment dat E-Movement een beweging in je kampeermiddel detecteert, ontvang je direct een waarschuwing op je telefoon, zodat je actie kunt ondernemen.

Plafond of wand

De sensoren – één tot vijf – kun je bijvoorbeeld bij je voortent plaatsen, maar ook aan het plafond of tegen de wand. Hiervoor kun je, net als bij E-Switch, schroeven of dubbelzijdig tape gebruiken. Monteer je een sensor op het plafond, dan is de dekking 2 à 3 meter. Voor bevestiging aan de wand is dat 6 meter. Via de E-Trailer app kun je het alarm in- en uitschakelen.

Bewegingssensor E-Movement
Bewegingssensor E-Movement

GPS-tracker E-Track&Trace

Ze zijn er echt: verhalen van kampeerders die hun camper, caravan of vouwwagen opeens niet meer op de plek zien staan waar ze hem geparkeerd hebben. Zonder gedegen gps-tracker zit je in dat geval helemáál met de handen in het haar. Met E-Track&Trace, eveneens onderdeel van het Starterspakket Plus, kan je in ieder geval achterhalen waar jouw kampeermiddel zich bevindt.

Veilige zone

In de module E-Track & Trace kun je zelf een geofence instellen. Wanneer jouw kampeermiddel buiten deze ingestelde veilige zone komt, verschijnt er direct een melding op je smartphone. Via de app kun je jouw kampeermiddel volgen. En dat is handig om door te geven aan de politie, die je natuurlijk inschakelt wanneer dieven er met jouw camper, caravan of vouwwagen vandoor gaan.

E-Movement sensor
Een draadloze sensor van E-Movement
E-Movement sensor
Een draadloze sensor van E-Movement

E-Trailer Starterspakket Plus

E-Track&Trace is inbegrepen bij het Starterspakket Plus van E-Trailer. De modules E-Movement en E-Switch kun je hiermee combineren. Het starterspakket biedt nog meer handige functies, waaronder het checken van de spanning van de caravanmover-accu en de boordaccu van de camper, en de elektronische waterpas E-Level.

GPS-tracker E-Trailer
GPS-tracker E-Trailer

Beveiligingsmodules E-Trailer

Wil je meer weten over de beveiligingsmodules van E-Trailer? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…