Onmisbaar op de camping: 5x onbreekbare wijnglazen

Martine van Kuler

Als je Campingtrend een beetje volgt kan het je niet zijn ontgaan: wij mogen graag een wijntje drinken. Met mate natuurlijk, maar tijdens een kampeervakantie laten we de teugels wat vieren. Het liefst drinken we de wijn uit een mooi glas, maar op de camping zijn we minder kieskeurig. Daar gaan we vooral voor praktisch. Daarom 5x onbreekbare wijnglazen.

Een mooie wijn drinken we wij voorkeur uit een mooi glas. Van glas dus. Maar echte glazen vinden we niet ideaal op de camping. Als ze de reis al overleven sneuvelen er altijd wel een paar op de camping. Simpelweg omdat we het afwasteiltje te vol proppen of het campingtafeltje wiebelt. Scherven brengen geluk, maar op onze kampeerplek lopen we soms op blote voeten om over de kinderen nog maar niet te spreken. Daarom moesten we er toch aan geloven: onbreekbare wijnglazen. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele mooie.

1. MyDrinkglass (wijn)glazen

MyDrinkglass heeft verschillende soorten onbreekbare glazen: voor rode en witte wijn, voor bier, frisdrank en cocktails, gekleurd of doorzichtig en op een voet of juist niet. Wij geven de voorkeur aan wijnglazen op een voet en vinden deze Malaga-glazen voor witte wijn ideaal. Ze hebben een lange steel en een klein glas, waardoor de wijn langer koud blijft. Ze kosten 18,50 euro per twee stuk en je koopt ze onder meer bij bol.com.

onbreekbare glazen
MyDrinkglass heeft onbreekbare glazen in vele soorten en maten.
onbreekbare glazen
MyDrinkglass heeft onbreekbare glazen in vele soorten en maten.

2. Vrolijk met HappyGlass

HappyGlass, alleen de naam al maakt ons vrolijk. Al is dat natuurlijk niet genoeg voor een portie drinkgenot. Gelukkig zit het met de happy glazen wel goed, want ze zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Wel zijn de glazen zelfs gevuld heel licht. En dat is best even wennen. Ook kun je de temperatuur van de glazen niet goed voelen door het glas heen. De gekoelde witte wijn voelt aan de buitenkant hetzelfde als een rode wijn op kamertemperatuur. Maakt dat je niet uit en wil je vooral hufterproof glazen, die er wel goed uitzien? Probeer dan die van HappyGlass eens. Ze kosten 17,95 per twee bij Toppy.

onbreekbare glazen
Deze glazen van HappyGlass maken ons best vrolijk.
onbreekbare glazen
Deze glazen van HappyGlass maken ons best vrolijk.

3. Mepal voor camping of picknick

Mepal, wie heeft er geen spullen van? Bekers, borden, bestek, broodtrommels, het merk heeft het allemaal in het assortiment. En natuurlijk ontbreken ook onbreekbare glazen niet. Dit zijn rode wijnglazen, maar ook witte wijn of rosé smaakt er prima uit. Deze kosten hier 14,49 euro per twee.

onbreekbare wijnglazen mepal
Onbreekbaar en betaal, deze wijnglazen van Mepal.
onbreekbare wijnglazen mepal
Onbreekbaar en betaal, deze wijnglazen van Mepal.

4. Een beetje anders: Koziol wijnglazen

Geen glad glas, maar een met een werkje erin. Handig, want krasjes zul je er niet snel op zien. En heb je een borrel met je campingburen en moet je je eigen glas meenemen? Je herkent hem uit duizenden. Wil jij deze ook zomer je rosé of witte wijn drinken uit deze onbreekbare wijnglazen? Bij bol.com kosten ze 17,95 euro per twee stuks.

onbreekbare wijnglazen koziol
Deze glazen van Koziol zijn robuust en hip. Ideaal voor op de camping dus!
onbreekbare wijnglazen koziol
Deze glazen van Koziol zijn robuust en hip. Ideaal voor op de camping dus!

5. Onbreekbare glazen voor bubbels

Cava, prosecco of champagne. Veel mensen drinken het alleen bij feestelijke gelegenheden, maar ook op de camping smaken bubbels prima, zo weten we uit ervaring. Je kunt het natuurlijk in een wijnglas gieten, maar check deze leuke onbreekbare champagneflûtes eens! Dankzij de gekleurde voet kun je de glazen goed uit elkaar houden. Ze kosten 56,95 euro, maar dan heb je er wel meteen zes. Te koop bij ARC Marine.

onbreekbare champagneglazen
Liever bubbels in plaats van wijn? Drink ze uit deze vrolijke flûtes. Onbreekbaar natuurlijk.
onbreekbare champagneglazen
Liever bubbels in plaats van wijn? Drink ze uit deze vrolijke flûtes. Onbreekbaar natuurlijk.

Toch liever echte wijnglazen?

Drink je toch liever wijn uit échte glazen, dus van glas? Dat begrijpen we dan ook wel weer. Wel adviseren we je dan niet je mooie glaswerk van thuis mee te nemen. De blauwe picardieglazen van Duralex zijn multifunctioneel en schappelijk geprijsd. Wil je glazen op een voet, ga dan eens naar de Action. Daar vind je betaalbare en behoorlijk stevige wijnglazen. Er zijn diverse soorten. Voor vier glazen van Royal Leerdam betaal je bijvoorbeeld 4,99 euro.

En wil je meer weten over wijn kopen in het buitenland? Of ben je benieuwd hoe je wijn het beste kunt bewaren als je kampeert? Je leest het hier.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!