Campingtafel elk kampeergezelschap

5 x een campingtafel voor elk kampeergezelschap

Marije Onderwaater

Kampeerminnend Nederland haalt binnenkort massaal de tent, vouwwagen, caravan of camper uit de stalling. Voor het zover is, doe je er goed aan om je kampeeruitzet even te checken. Is alles nog up-to-date? Blijk je toe te zijn aan een nieuwe campingtafel? Bekijk dan onderstaand rijtje campingtafels, voor elk kampeergezelschap zit er wel een passend exemplaar tussen.

Bo-Camp Northgate - 1 persoon

Ga je er graag in je eentje op uit? Dan heb je waarschijnlijk geen behoefte aan een joekel van een campingtafel. De Bo-Camp Northgate uit de Industrial Collection biedt waarschijnlijk voldoende ruimte. De tafel heeft een afmeting van 0,56 x 0,34 meter en is in hoogte verstelbaar. Met de stelschroeven zet je hem eenvoudig waterpas. De tafel is gemaak van aluminium en heeft een mdf-tafelblad in betonlook. In het net eronder kun je van alles opbergen. De poten van de Northgate zijn afneembaar, waardoor je hem klein kunt meenemen.
De Bo-Camp Northgate kost 46,95 euro.

Bo-Camp Northgate
Bo-Camp Northgate
Bo-Camp Northgate
Bo-Camp Northgate

Isabella lichtgewicht tafel - 2 personen (of meer)

De Isabella lichtgewicht tafel draagt dat predicaat niet voor niets. De tafel weegt 4,6 kilo en is toch zeer stabiel. Dankzij het inklapbare aluminium frame is deze Isabella campingtafel makkelijk weg te zetten of te vervoeren. De tafel heeft afgeronde hoeken en verstelbare poten. Het tafelblad met afgeronde hoeken is gemaakt van verschillende lagen glasvezel. Het exemplaar dat je op deze foto ziet is 0,68 meter breed en 1,00 meter lang. Isabella verkoopt deze zelfde tafel in nog twee afmetingen, dus ook als je met vier of zes personen bent, kun je deze campingtafel aan je kampeeruitrusting toevoegen. Campingtrends Martine heeft de tafel met een afmeting van 0,90 x 1,40 meter en is daar heel tevreden mee, zoals je hier kunt lezen.
De Isabella lichtgewicht tafel van 0,68 x 1,00 meter kost 158,99 euro.

Isabella lichtgewicht campingtafel
Isabella lichtgewicht campingtafel
Isabella lichtgewicht campingtafel
Isabella lichtgewicht campingtafel

Helinox Table Four - 4 personen

De Table Four, nieuw voor komend kampeerseizoen, is de grootste tafel van Helinox tot nu toe. De tafel van het Koreaanse merk is 69 centimeter lang en 121 centimeter breed. De hoogte is 70 centimeter. De tafel is hiermee geschikt om met z’n vieren aan te eten, een spelletje te doen of relaxed wat te lezen. Net als alle andere producten van Helinox is de Table Four licht van gewicht; hij weegt slechts 4500 gram. Dit doet niets af aan de stevigheid van de tafel, dankzij het aluminium frame kan dit exemplaar tegen een stootje. En heb je ergens anders een tafel nodig? Dan pak je hem gewoon in. Het tafelblad is dankzij de harmonicaconstructie makkelijk op te vouwen. Ingepakt heeft hij een afmeting van 73 x 21 x 8 centimeter. De Table Four komt met een draagzak.
De Helinox Table Four heeft een adviesprijs van 399,90 euro.

Helinox Table Four
Helinox Table Four
Helinox Table Four
Helinox Table Four

Obelink Trend Ovaal 150 - zes personen

Ben je met z’n zessen op de camping? Dan heb je een flinke tafel nodig. De Obelink Trend Ovaal 150 zou wel eens de geschikte tafel voor je kunnen zijn. De tafel is 1,50 meter lang en 0,80 meter breed. Opvallend is de look van de Trend Ovaal 150, met zijn zwarte frame, mdf-blad in houtlook en de aluminium rand doet hij industrieel aan. De tafel is in drie hoogtes verstelbaar. Met de vier stelpoten kan je dit exemplaar op elke ondergrond waterpas zetten. Het lectuurnet aan de onderkant van het blad biedt een extra opbergmogelijkheid voor een boek, tijdschrift of een spelletje. Is het tijd om te vertrekken, dan klap je de tafel in elkaar, wat makkelijk gaat dankzij het deelbare blad. De tafel weegt 8,3 kilo.
De Obelink Trend Ovaal 150 kost 99 euro. Voor 16,95 euro extra krijg je er nog een draagtas bij.

Obelink Trend Ovaal 150
Obelink Trend Ovaal 150
Obelink Trend Ovaal 150
Obelink Trend Ovaal 150

Decathlon Quechua campingtafel - 6 tot 8 personen

Met z’n zessen kan je prima eten aan deze campingtafel van Quechua, verkrijgbaar bij Decathlon. En doe je een beetje je best, dan moet het met z’n achten ook wel lukken. De oppervlakte van de tafel is 0,80 x 1,60 meter. De poten zijn verstelbaar. Opgevouwen heeft de tafel een afmeting van 0,80 x 0,41 x 10,5 meter. Door de twee handgrepen kan je hem eenmaal ingeklapt makkelijk meenemen. Met zijn gewicht van 12,6 kilo is deze tafel wel de zwaarste van het stel.
De Decathlon Quechua campingtafel is te koop voor 89,99 euro.

Quechua campingtafel
Quechua campingtafel
Quechua campingtafel
Quechua campingtafel

Nog meer kampeeruitzet

En als je dan toch met je kampeeruitzet bezig bent, kijk dan eens naar het lijstje met deze artikelen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…