Breuer: een fontein als buitendouche op de camping

Luc Schaepkens

Een fontein die als buitendouche dient op de camping. Bij het Duitse Breuer is hij te koop. Je legt de zogeheten bodemdouche in het gras, sluit er een tuinslang op aan en je kunt in je eigen fontein gaan staan.

Buitendouche ook gewoon ter afkoeling

Heerlijk op extra warme dagen. Even in je eigen fontein gaan staan ter afkoeling. Dat kan naast je caravan of camper. Maar natuurlijk ook thuis in de tuin. Je hebt alleen een tuinslang nodig. Deze buitendouche van Breuer is voorzien van een snelkoppeling van Gardena. Klik en klaar. In de houten bodem zit een wieltje. Daar kun je aan draaien met je voet. Zo kies je een van de achttien verschillende fonteinen om water te laten spuiten. Dat kunnen kleine lage stralen zijn, maar ook dikke hoge. De hoogste straal gaat wel vier meter hoog in de lucht.

De douche ziet er heel mooi uit. De bodem waar je op staat is van teakhouten planken. Eromheen zit een zilverkleurige aluminium band. Deze buitendouche is er in twee uitvoeringen. Rond met een doorsnee van 70 centimeter en rechthoekig met een oppervlakte van 70 bij 55 centimeter. De plaat heeft een dikte van acht centimeter. Het gewicht van de bodemdouche is acht kilo. De douche is belastbaar tot respectievelijk 120 en 150 kilo. De prijs is vanaf 249 euro.\

Naar de site van Breuer.

Een buitendouche is een heerlijke accessoire op de camping. Je kunt natuurlijk ook de doucheslang door het raam van de caravan of camper naar buiten halen. Of hang een waterzak aan een boom. Buiten douchen is heerlijk om de dag mee te beginnen na een warme nacht. En natuurlijk om een warme dag mee af te sluiten. Er zijn heel wat douchetypes om uit te kiezen. Al vanaf een tientje heb je een eigen buitendouche. Kijk hier naar de verschillende mogelijkheden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur