Arwinger composttoilet

Innovatief: Arwinger composttoilet met cassette – Maak je chemische Thetford-toilet milieuvriendelijk

Martine van Kuler

Steeds meer kampeerders ontdekken het composttoilet. Er zijn geen chemicaliën nodig, dus de toiletten zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Het Duitse Arwinger heeft een product ontwikkeld waarmee je het chemische Thetford-toilet in je camper of caravan kunt ombouwen tot een composttoilet. Maak kennis met het Arwinger composttoilet met cassette.

Milieubewustzijn is momenteel een hot item, ook in de kampeerbranche. Met het Arwinger composttoilet met cassette speelt de fabrikant in op deze trend. Een composttoilet scheidt de vaste en de vloeibare stoffen. Met andere woorden: ontlasting valt in de ene bak en urine in een andere. Doorspoelen hoeft niet, dus water en vloeistoffen zijn niet nodig. Dat betekent dat een composttoilet goed is voor het milieu én dat je de cassette minder vaak hoeft te legen. Een win-winsituatie als je het ons vraagt. Bang voor onaangename geurtjes hoef je trouwens niet te zijn, want door poep en plas te scheiden komt er geen rottingsproces op gang.

Arwinger KassettentrenntoilettenKit voor Thetford

Het Duitse Arwinger heeft een KassettentrenntoilettenKit ontwikkeld voor chemische Thetford-toiletten. Deze bestaat uit een zitgedeelte en een cassette. Het zitgedeelte scheidt de vloeibare en vaste stoffen. Ontlasting valt in de open container van de cassette die is voorzien van een biologisch afbreekbare zak. De urine belandt via een slang in de tank van de cassette. Deze heeft een inhoud van ca. 7,5 liter. Beide cassettedelen kun je apart van elkaar legen, gewoon via het serviceluik van de camper of caravan.

Overigens hoef je niet bang te zijn dat je stijlvolle Thetford er nu onooglijk uitziet. De originele wc-bril en bijbehorende klep plaats je namelijk weer op het Arwinger zitgedeelte. Hierdoor ziet het toilet er qua uiterlijk nog vrijwel hetzelfde uit.

Arwinger composttoilet
Arwinger composttoilet
Arwinger composttoilet cassette
Arwinger composttoilet cassette
Arwinger composttoilet
Arwinger composttoilet

Gun je caravan of camper een Arwinger composttoilet

De vraag naar de KassettentrenntoilettenKit is groot, daarom brengt de fabrikant het geleidelijk op de markt. Het Arwinger composttoilet is inmiddels beschikbaar voor de Thetford-modellen C220, C250/C260 en C200. Ombouwsets voor de Thetford-banktoiletten, de C2, C3, C4 én de Dometic 4110 zijn in ontwikkeling. De prijs voor een complete set ligt – afhankelijk van het model – tussen de 1199 en 1399 euro. Dat is niet goedkoop, maar voor dat bedrag poep en plas je wel milieuvriendelijk en dat is onbetaalbaar! Klik op onderstaande button als je meer wilt weten over het Arwinger composttoilet. En ben je benieuwd naar onze wc-perikelen? Lees dan dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!