Aanrader: kies voor de 2-in-1-vakantie met twee bestemmingen

Marije Onderwaater

Onze kampeervakantie brengen we nooit op één plek door. Liever staan we een week hier en een week daar. Het resultaat: het voelt als een 2-in-1-vakantie. Alsof we twee vakanties hebben gehad in plaats van één. Snap je het nog? Ik vertel er alles over!

Meerdere locaties bezoeken

Frankrijk & Spanje, Oostenrijk & Italië, Oostenrijk & Kroatië, Lago Maggiore & Toscane (op de hoofdfoto zie je Vada in Toscane) en Normandië & Bretagne: dit zijn enkele combinaties van bestemmingen die we de afgelopen jaren hebben gemaakt. Meerdere landen of regio’s bezoeken tijdens één vakantie bevalt ons ontzettend goed. We houden ervan om steeds een nieuwe plek te ontdekken. Door voor meerdere bestemmingen te kiezen, zien we extra veel nieuwe dingen in één vakantie. En zo kunnen we ook ons must visit-lijstje sneller afvinken haha. Ook lopen de dagen daardoor minder in elkaar over.

Foto maken aan de Millstätter See in Oostenrijk en strips lezen aan het zwembad in Kroatië (2018).
Foto maken aan de Millstätter See in Oostenrijk en strips lezen aan het zwembad in Kroatië (2018).

Twee verschillende vakanties

Vaak kiezen we in één vakantie voor twee heel verschillende landen of regio’s. Dan hebben we het twee keer ook echt heel anders. In 2018 stonden we bijvoorbeeld eerst een week in Oostenrijk en vervolgens nog zo’n tien dagen in Kroatië. Het verschil tussen die twee bestemmingen is heel groot. Eenmaal in Kroatië lijkt Oostenrijk dan weer een hele tijd geleden. En daardoor is het echt alsof we twee verschillende vakanties hebben.

Kiezen voor twee bestemmingen biedt ons de kans om bijvoorbeeld een meer én zee te bezoeken. Die ene leuke stad én de boulevard aan het strand. Of verschillende steden. Zo bezochten we in 2019 het Franse Avignon (zo’n leuke stad!) én Barcelona. In 2016 verbleven we in het leuke stadje Stresa aan het Lagio Maggiore én Pisa (scheve toren: check) in Toscane. We houden van veel verschillende vakantiebestemmingen en kunnen die op deze manier combineren.

Soms even wennen

Is een 2-in-1-vakantie altijd leuk? Ja! Maar soms is het ook even wennen. In 2016 stonden we dus op camping Orchidea aan het Lago Maggiore. Fijne camping, mooie omgeving. En ik dacht: waarom gaan we in vredesnaam nog 500 kilometer richting het zuiden rijden terwijl we het hier fijn hebben? Eenmaal in Toscane had ik het antwoord: omdat we hier weer fris aan een heel nieuwe vakantie begonnen en nieuwe dingen konden ontdekken. In 2019 moesten we echt even slikken. Toen stonden we op camping Monplaisir in het Franse St. Rémy de Provence (lees de review hier), die we verruilden voor camping Enmar in het Spaanse Pineda de Mar. Van een gemoedelijke camping gingen we naar een drukke strandcamping. Even moesten we schakelen, maar toen hadden we ook in Spanje een toptijd. Afgelopen zomer parkeerden we onze Campooz Fat Freddy eerst in Oostenrijk, om vervolgens door te reizen naar het Gardameer. Dit was weer een topcombinatie!

Zelfde land, wereld van verschil: Lago Maggiore en Toscane (2016)
Zelfde land, wereld van verschil: Lago Maggiore en Toscane (2016)

Wensenlijstje volgend jaar 2-in-1-vakantie

Voor volgend jaar heb ik alweer een wensenlijstje. Hopelijk krijg ik mijn mannen mee. Het liefst ga ik – ‘ik’, want ik bedenk het thuis allemaal en de rest zegt meestal ‘ja’ – namelijk naar de Côte d’Azur (om onze jongens Monaco en Cannes laten zien), dan de Italiaanse Bloemenrivièra en vervolgens eindigen op een andere bestemming in Italië. Of dat ‘m daadwerkelijk gaat worden? Geen idee, maar het is in ieder geval leuk om er over na te denken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…