Aankooptips bij het kopen van een gebruikte camper

Luc Schaepkens

Het eerste goede voornemen voor 2021 is gemaakt: coronaproof vakantie vieren. Een camper is daar uitermate geschikt voor. Wil je een gebruikte camper kopen? Lees dan hier waar je op moet letten bij de aankoop.

Gebruikte camper razendpopulair

Op dit moment zijn de gebruikte campers niet aan te slepen. Evenals de nieuwe. Dat heeft voor de gebruikte exemplaren natuurlijk een nadeel. Want bij veel vraag en een gelijkblijvend aanbod zal de prijs stijgen. Het is daarom goed zoeken naar een koopje. Op Marktplaats heb je keus uit meer dan vierduizend gebruikte campers. Voordat je een camper koopt, moet je weten welke het beste bij je past. Er zijn verschillende campersoorten: de buscamper, de alkoof, de integraal en de halfintegraal. En dan zijn er de nodige indelingen waar je uit kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld een Frans bed, dwarsgeplaatst bed of een queensbed? Of slaap je liever lekker boven in een slaaphefdak? Veel mensen kiezen ervoor om eerst een camper te huren voordat ze overgaan tot koop. Dat is slim. Je zult de eerste niet zijn die na een huurperiode merkt dat zijn voorkeur naar een andere camper uitgaat dan dat hij in eerste instantie dacht.

Wie uiteindelijk een goed exemplaar heeft gevonden, wil natuurlijk geen kat in de zak kopen. Waarop moet je nu zoal letten bij de aankoop van een gebruikte camper? Dick William geeft in onderstaande video een aantal tips. De allereerste is vochtinwerking. Dat is niet altijd gemakkelijk te zien. Want hoelang staat een camper al binnen? Dat is een punt om altijd goed op te letten, want de gevolgen van vocht zijn groot (en duur). Deze en meer tips komen in de video allemaal voorbij. We wensen je alvast veel kampeerplezier met je nieuwe gebruikte camper.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur