Luifel Polaris Outdoor

Dit zijn de 9 meest vergeten kampeerspullen

Martine van Kuler

Een kampeervakantie vergt de nodige voorbereiding. Naar de camping neem je nou eenmaal meer mee dan naar een all inclusive resort. Ben je iets vergeten in te pakken? Troost je, want je bent niet de enige. Ook wij grijpen weleens mis. Dit zijn de 9 meest vergeten kampeerspullen van de Campingtrend-redactie.

Zelfs mister Campingtrend vergeet wel iets

Geloof het of niet, ook een doorgewinterde kampeerder als Jos vergeet weleens iets. Haringen en tentstokken bijvoorbeeld. Je rolt je tentdoek uit en dan verwacht je toch dat het zakje met de haringen en je tentstokken erbij zitten. Het is immers logisch om die bij elkaar te bewaren, maar het is me echt al eens gebeurd dat ze nog gewoon thuis lagen.

Wat ik ook geregeld ben vergeten is duct tape. Dat is typisch zo’n item dat onmisbaar is op de camping. Een gaatje in de tent, een gebroken tentstok, of een kapotte beker. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het fixen met duct tape. Toch heb ik al een paar keer misgegrepen. Daarom heb ik nu standaard een rolletje in de camper liggen.

Niet noodzakelijk, maar wel zonde van je geld is het als je waterschoenen vergeet mee te nemen op vakantie. Ik weet er alles van. Inmiddels heb ik al een aantal paar, want meestal vergeet ik ze mee te nemen. Na een paar keer afzien op een kiezelstrandje ga ik overstag en koop ik maar weer nieuwe. En dat jaar na jaar…

Ducttape
Ducttape
waterschoen
waterschoen
Haringset
Haringset

Marije en de strakke zwembroeken

Eén keer kan je een strakke zwembroek best vergeten, maar twee keer…? Niet voor mezelf natuurlijk, maar voor mijn drie mannen! Mijn vriend en onze twee tienerzoons zwemmen het liefst in een short. Niet zo’n megading, maar wel net even een tikkie wijder dan een ‘jeweetwel-knijper’. Op camping Sandaya la Côte de Nacre in Saint-Aubin-sur-Mer konden ze daar in het zwembad écht niet mee aankomen. De badmeester zag hun shorts voor één keer door de vingers en zei daarbij dat hij de dag erop onverbiddelijk zou zijn. Er zat niets anders op: wij moesten naar de supermarché voor strakke zwembroeken. Wij hadden ons lesje geleerd en pakten bij de volgende trip braaf de zwembroeken in. Dat zou je denken tenminste… Nou, niet dus! Op onze camperroadtrip door Frankrijk en Spaans Baskenland kwamen we er op camping Airotel l’Océan in Lacanau-Océan achter dat we ze wéér niet bij ons hadden terwijl ze hier opnieuw verplicht waren in het zwemparadijs. Gelukkig hadden ze hier een handige automaat waar je zó een kek zwembroekje uit trok. Bottom line: pak voor de zekerheid een strakke zwembroek in.

En dan iets heel anders: vergeet niet een hamer mee te nemen als je gaat kamperen. Dat ligt voor de hand, maar het is ons echt wel eens gebeurd dat de hamer voor de haringen op onverklaarbare wijze uit onze kampeeruitrusting was verdwenen. Even dubbelchecken dus! Toch vergeten? Kijk dan je campingbuur even lief aan.

Op vakantie eet ik graag een lekkere baguette tijdens het ontbijt, de lunch of met een salade erbij als avondeten. Dan heb je wél even een mes nodig dat soepel door de knapperige korst heen snijdt. Een goed mes is dus onmisbaar op de camping. Niet alleen voor dat stokbrood, maar voor al je campingmaaltijden, bijvoorbeeld voor het bereiden van de pittige garnalen uit deze Campingtrend Liveshow. Niet vergeten dus!

Hoe graag ik ook off-grid zou willen kamperen; elektra is toch onmisbaar voor mij op de camping. Voor de elektrische koelbox, het opladen van mijn telefoon en om mijn e-reader fully charged te houden. De keer dat we een adapterkabel voor het stroomkastje vergaten, kan ik me nog goed herinneren. Gelukkig was dit nog in het heerlijke prehistorische tijdperk dat ik met mijn telefoon alleen nog belde, we voor de koelbox elementen gebruikte en ik een stapel papieren boeken bij me had. De nood was dus niet zo heel hoog, al wilden mijn vriend en ik ons lampje met snoer toch wel erg graag gebruiken. Destijds bood een kampeerwinkel in het dorp uitkomst. Nu zou de stress wat groter zijn, daarom controleren we tegenwoordig altijd of we wel een CEE-adapterkabel bij ons hebben.

Hamer Berger Camping
Hamer Berger Camping
Messenset Berger Camping
Messenset Berger Camping
CEE adapterkabel
CEE adapterkabel

Martine vergeet nóóit meer een pomp

“Papa, wil je mijn band opblazen?”, “Mama, ik wil die roze flamingo mee naar het strand.” In de zinderende hitte een opblaasfiguur of luchtbed oppompen is geen pretje, maar als je geen pomp bij de hand hebt is het helemaal een hels karwei. Met klotsende oksels en duizelig van de inspanning is het gelukt, maar een pomp vergeten mee te nemen? Dat nooit meer! Een voetpomp is natuurlijk prima, maar ik wil echt niet meer zonder een elektrische pomp.

Nog een item dat ik al een paar keer ben vergeten is een waterkoker. Ik nam altijd die van thuis mee, tenminste, dat was het plan. Maar nadat ik hem een paar keer op het aanrecht had laten staan, besloot ik toch er toch nóg maar een te kopen. Deze Outwell Collaps zit standaard in de caravan. Natuurlijk, op de camping kun je heus zonder. Water koken in een pannetje heeft ook z’n charme. Maar als je dat kokende water bij het inschenken niet één, niet twee, maar drie keer over je vingers hebt gegoten dan mis je die waterkoker echt wel.

Als je dat hete water over je vingers hebt gegoten is een zalfje geen overbodige luxe. Voor brandwondjes zweer ik bij Biogaze compressen en in mijn verbandtrommel thuis heb ik altijd een doosje zitten. Dit geldt echter niet voor die in de caravan. Je hoopt het ding niet nodig te hebben, maar als dit toch het geval is word je echt niet blij als je alleen prinsessenpleisters en paracetamol dat al twee jaar over de houdbaarheidsdatum is aantreft. Het is me een paar keer overkomen en dat was echt niet leuk. Daarom check ik voor vertrek ALTIJD de inhoud van mijn verbandtrommel.

vergeten kampeerspullen EHBO doos
vergeten kampeerspullen EHBO doos
vergeten kampeerspullen pomp
vergeten kampeerspullen pomp
waterkoker
waterkoker

Vergeten kampeerspullen zijn verleden tijd

Gelukkig vergeten we tegenwoordig steeds minder vaak iets mee te nemen naar de camping. Dit komt door onze eigen kampeerchecklist. Op deze complete inpaklijst staat alles wat je echt niet mag vergeten. En ook onze vergeten kampeerspullen hebben we erbij gezet. Omdat we de beroerdste niet zijn willen we die lijst best met je delen. Je ontvangt hem via dit artikel.

En natuurlijk zijn we hartstikke nieuwsgierig: wat zijn de kampeerspullen die jij het vaakst vergeet? Laat het weten op onze Facebook-pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!