Autovrije camping Nederland

7 x autovrije camping in Nederland

Marije Onderwaater

Een camping zonder auto's kan heel fijn zijn. Het is rustiger, oogt vaak wat vriendelijker en het ontbreken van auto's zorgt dat kinderen vrijuit kunnen spelen. Wij tippen je zeven keer een autovrije camping in Nederland.

De Wildenberg in Chaam (Noord-Brabant)

De Wildenberg is deel van een camping RCN de Faasbloem en beslaat 10 hectare ongerepte natuur. ‘Geen wegen, geen paden, geen afgezette kampeervelden, geen auto’s en geen caravans’, staat hierover op de website. Met de tent ben je van harte welkom en die kan je neerzetten waar je wil. Ook zijn er huuraccommodaties. Kinderen kunnen zich volop uitleven op deze natuurcamping, die kabelbanen, een waterspeelbaan en nog veel meer te bieden heeft. Ook is er een kampvuurplek. Vanaf De Wildenberg loop je ook zo naar ‘t Smokkelstrand, het recreatiemeer van De Faasbloem.
Website De Wildenberg

De Wildenberg
De Wildenberg
De Wildenberg
De Wildenberg

Landgoed De Berenkuil in Grolloo (Drenthe)

Autovrij, 27 speeltuintjes, een zwembad, speelvijver en een binnenspeeltuin; dat zal gezinnen met jonge kinderen als muziek in de oren klinken. De Berenkuil in het Drentse Grolloo beslaat een terrein van 55 hectare waarvan 30 hectare voor recreatie is bestemd. De jonge campingeigenaren focussen zich vooral op écht kamperen. Er zijn 460 kampeerplekken en 35 verhuuraccommodaties. En de camping is dus autovrij. Campers zijn welkom, met daarbij de kanttekening dat zij zich zo min mogelijk over het terrein bewegen.
Website Camping De Berenkuil

Camping De Berenkuil
Camping De Berenkuil
Camping De Berenkuil
Camping De Berenkuil

De Lemeler Esch in Lemele (Overijssel)

Van de Boomgaard tot de Bloemenweide; de meeste kampeerplaatsen op camping De Lemeler Esch zijn autovrij. Ook het merendeel van de comfort- en basisplaatsen is vrij van auto’s. De camping ligt bij Ommen en aan de voet van de Lemelerberg. De Lemeler Esch is een natuurcamping met luxe voorzieningen, waaronder een boscafé, een winkel, een zwembad en fietsverhuur. Voor jong en oud is er op en rond de camping veel te doen.
Website De Lemeler Esch

De Lemeler Esch camping
De Lemeler Esch
De Lemeler Esch camping
De Lemeler Esch

Camping De Watermolen in Opende (Groningen)

De auto is welkom op camping De Watermolen, maar alléén bij aankomst en vertrek. De rest van de tijd mag je de auto op de parkeerplaats zetten. En dat betekent dat De Watermolen nagenoeg autovrij is. Deze camping op de grens van Groningen en Friesland ligt midden in de natuur. Dit betekent dat je er vanaf hier prima op uit kunt trekken voor een wandeling of fietstocht. Kampeerders kunnen terecht op een van de comfortkampeervelden, het natuurterrein of in een van de verhuuraccommodaties. In de zomer kun je lekker afkoelen in het meer.
Website Camping De Watermolen

Camping de Watermolen Opende
Camping de Watermolen
Camping de Watermolen Opende
Camping de Watermolen

De Lievelinge in Vuren (Gelderland)

De Lievelinge is een autovrije camping en nog zo veel meer. Het is een ‘creatief bolwerk voor makers, vrijdenkers, levenskunstenaars & avonturiers van alle leeftijden met een bonte mix van klassiek kamperen, luxe en bijzondere verhuuraccommodaties en seizoenspaleisjes’, zo staat op de website te lezen. De camping ligt in de Betuwe. Je vindt hier een zwemmeer met privéstrand, een antieke zweefmolen, veel muziek én je mag een fikkie stoken op je plek.
Website De Lievelinge

De Lievelinge
De Lievelinge
De Lievelinge
De Lievelinge

Kampeerterrein Buitenduin in Schoorl (Noord-Holland)

‘Vanaf jonge leeftijd zelf veilig naar je vriendjes, de zandbak of het kindertoilet lopen dat wil toch elk kind’, staat op de website van kampeerterrein Buitenduin. En daarom is de camping autovrij. Fietsen op het gras is ook niet toegestaan. Buitenduin heeft zeventig plaatsen waarvan veertig toeristische staanplaatsen voor tenten, vouwwagens, caravans en kleine campers. De camping ligt middenin Schoorl en niet ver van Alkmaar en Bergen. Binnen 500 meter sta je in de Schoorlse Duinen.
Website Kampeerterrein Buitenduin

Kampeerterrein Buitenduin
Kampeerterrein Buitenduin
Kampeerterrein Buitenduin
Kampeerterrein Buitenduin

Camping Geelenhof in Kelpen-Oler (Limburg)

In Midden-Limburg ligt camping Geelenhof met plaatsen voor alle kampeermiddelen en een passantenveld voor wandelaars en fietsers. Het terrein is autovrij en groen. Geelenhof heeft vanaf eind april 2024 een nieuw verwarmd buitenzwembad met ligweide. Verder zijn er allerlei faciliteiten: een terras, een broodjesservice, een overdekte fietsenstalling en het verhuur van fietsen en e-choppers. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin. En er zijn vele activiteiten te doen, zoals boerenweigolf, minigolf, jeu de boules, tafeltennis en tafelvoetbal. De camping ligt in het Leudal, vlakbij de Maasplassen, bos en heide.
Website Camping Geelenhof

Camping Geelenhof
Camping Geelenhof
Camping Geelenhof
Camping Geelenhof

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…