herten

5x zien en doen in de herfstvakantie op de Veluwe

Martine van Kuler

De regio Noord heeft deze herfstvakantie en volgende week zijn het zuiden en midden van het land aan de beurt. Ben jij een paar dagen vrij? Dan bof je, want in deze tijd van het jaar is er veel leuks te doen. Op de Veluwe bijvoorbeeld. Daarom vijf tips voor leuke uitstapjes in de herfstvakantie op de Veluwe.

1. Verken De Hoge Veluwe per fiets

In deze tijd van het jaar mag je een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe eigenlijk niet overslaan. Het park is bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Je kunt je eigen rijwiel meenemen, maar extra leuk – zeker voor kinderen – is het om op een van de beroemde witte fietsen te stappen. Het park heeft er 1.800, verdeeld over het gebied en ze zijn gratis te gebruiken. Via deze website lees je waar de fietsenstallingen zijn en wat je nog meer kunt doen in het Nationale Park De Hoge Veluwe.

2. Heerlijke herfst bij Paleis Het Loo

Een bezoek aan Paleis Het Loo is wat ons betreft altijd de moeite waard, maar dit najaar is het misschien wel extra leuk, of beter gezegd: extra lekker. Tot en met eind oktober staat Paleis Het Loo namelijk in het teken van eten. Heerlijke herfst vertelt verhalen over specerijen, groentes, suiker, koffie, thee en chocola die vroeger vanuit Azië of Zuid-Amerika naar Europa werden meegenomen. Voor families met kinderen is er elke dag in de herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) van alles te doen. Op de website van Paleis Het Loo lees je er alles over.
paddestoel
paddestoel

3. Paddenstoelenwandelingen in de herfstvakantie op de Veluwe

Het hele jaar zie je ze niet, maar in de herfst schieten ze weer uit de grond: paddenstoelen. Sommige bruin en bol, andere juist felgekleurd en plat en natuurlijk alles er tussenin. Vind jij paddenstoelen ook zo fascinerend? Maak dan eens een paddenstoelenwandeling onder leiding van een gids. Dat kan in oktober op veel plekken op de Veluwe, zoals in Nationaal Park Veluwezoom, Ermelo en Nunspeet.

4. Chocolade in Hanzestad Hattem

De natuur op de Veluwe is prachtig in herfst, maar ook voor een bezoek aan een van de Hanzesteden is dit een prima tijd. Bezoek de musea, slenter door de historische straatjes en warm op in een van de gezellige restaurantjes. Ben je een zoetekauw? Ga dan op zaterdag 22 oktober naar Hattem. De Hanzestad verandert voor één dag in een chocoladeparadijs. Er zijn demonstraties, prachtige chocoladecreaties en natuurlijk kun je ook proeven. Meer weten? Kijk dan hier.
bock bier
bock bier

5. Bockbier & Wilddag in Heerde

Zaterdag 29 oktober vindt in het centrum van Heerde de allereerste Bockbier & Wilddag plaats. De toegang is gratis en voor één euro proef je een bockbiertje of een wildhapje (de prijs is per stuk). Verder is er muziek, rijdt de Grolsch Bierkoets met paarden door de straten, kunnen kinderen ezeltje rijden en geeft de Nederlands kampioen wood carving demonstraties. Kortom, een leuk uitje voor fijnproevers en gezelligheidsdieren. Op deze website vind je meer informatie over de Bockbier & Wilddag.
Meer weten over de Veluwe? Lees dan dit artikel eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!