Wijn Moezel
Als wijnliefhebber zit je goed in het Moezeldal.

5x zien en doen in de Duitse Moezelstreek

Martine van Kuler

Wandelen door gezellige stadjes, een rondvaart maken over de rivier, je verdiepen in de geschiedenis in een van de kastelen of gewoon een wijntje drinken. In de Duitse Moezelstreek hoef je je niet te vervelen. Hieronder lees je wat onze favoriete uitstapjes zijn.

Hangbrug Geierlay
Vanaf de Geierlay-hangbrug heb je een prachtig uitzicht.
Hangbrug Geierlay
Vanaf de Geierlay-hangbrug heb je een prachtig uitzicht.

Hangbrug Geierlay

Als je last hebt van hoogtevrees kun je de Hangbrug Geierlay beter overslaan. De 360 meter lange brug bevindt zich namelijk zo’n honderd meter boven het Mörsdorfer Bachtal. De brug is zeven dagen per week geopend en je mag er gratis overheen wandelen. Durf je het aan, dan geniet je van een fantastisch uitzicht. Ga voor meer informatie naar de website van de Geierlay-brug.

Beilstein: het Doornroosje van de Moezel

Beilstein is misschien wel het meest fotogenieke stadje van de Moezelstreek. Het heeft niet voor niets de bijnaam Doornroosje van de Moezel. Smalle kronkelende straatjes, kleine vakwerkhuizen met bloembakken vol kleurrijke geraniums, een knus marktplein met gezellige terrasjes en de ruïne van Burg Metternich maken van Beilstein een dorpje waar je alleen maar vrolijk van kan worden.
Beilstein
Beilstein: een genot om doorheen te wandelen.
Beilstein
Beilstein: een genot om doorheen te wandelen.

Burg Eltz, Disney in de Moezelstreek

Het kasteel tussen Koblenz en Cochem lijkt rechtstreeks uit een Disney-film te komen. Burg Eltz staat op een tachtig meter hoge rots waar het de tand des tijds goed heeft doorstaan. Alle torens van het in 1157 gebouwde kasteel staan nog fier overeind. Burg Eltz is dan ook een van de populairste attracties van de Moezelstreek. Burcht Eltz is vanaf 1 april tot 1 november dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Volwassenen betalen 12 euro voor een ticket. Meer weten? Kijk dan hier.
Burg Eltz
Ontdek het sprookjesachtige Burg Eltz.
Burg Eltz
Ontdek het sprookjesachtige Burg Eltz.

Het oude Trier

Trier is niet alleen de oudste stad van de Moezelstreek, maar zelfs de oudste stad van heel Duitsland. Trier staat vol met bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd, zoals de Dom, het Amfitheater, Basilica van Constantijn en natuurlijk de stadspoort. Deze Porta Nigra – de zwarte poort – dankt zijn naam aan zijn kleur, die door de jaren heen steeds donkerder is geworden. Het gebouw blijft evengoed indrukwekkend en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verder heeft Trier gezellige winkelstraten en veel restaurants en terrasjes. Kortom, een stad die voor ieder wat wils biedt.
Porta nigra Trier
Geniet van een dagje shoppen en cultuur snuiven in het mooie Trier met zijn Porta Nigra.
Porta nigra Trier
Geniet van een dagje shoppen en cultuur snuiven in het mooie Trier met zijn Porta Nigra.

Wijnfeesten in de Moezelstreek

In september zijn de druiven klaar voor de oogst en dat wordt gevierd. Versierde straten, kleurrijke optochten, muziek en wijn, heel veel wijn. De Duitse wijnfeesten zijn beroemd. Ben jij wel in voor een bezoek aan de Moezel en houd je van een feestje? Ga dan vooral in de maand september. Wij zetten het alvast in de agenda voor volgend jaar.

Wil je meer weten over de Moezelstreek? Lees dan dit artikel! Wil je er gaan kamperen (goed plan!), dan moet je Campingtrend in de gaten houden, want vrijdag zetten we wat campings in deze Duitse regio voor je op een rij.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!