stuurtas Vebics

5x stuurtassen voor de fiets

Martine van Kuler

Een flesje water, je telefoon, een routekaart of een bammetje. Als je een wat langere fietstocht maakt is het handig als je wat spulletjes mee kunt nemen. Er zijn tegenwoordig hele handige stuurtassen te koop. Campingtrend zet er een aantal op een rijtje.

Als je een stuurtas voor je fiets koopt, is het verstandig van tevoren te bedenken waarvoor je hem gaat gebruiken. Stop je er alleen je telefoon, portemonnee en sleutels in, dan volstaat een klein tasje. Maar neem je proviand voor de hele dag mee, dan moet je al snel uitwijken naar een groter model. En wil je er een waar je een fietskaart in kunt plaatsen of moet er juist plaats zijn voor een bidon? Moet hij waterdicht zijn en wat voor sluiting moet erop zitten? En ga je hem gebruiken op een racefiets of e-bike? De vijf stuurtassen hieronder hebben allemaal zo hun eigen charmes.

stuurtas
stuurtas

Stuurtas Vebics

Deze stuurtas van het merk Vebics is geschikt voor zowel een racefiets, stadsfiets of e-bike. Handig als je tussen tweewielers wisselt. Bovendien heeft hij een handig hengsel, waarmee je hem over je schouder hangt als je even pauzeert. Deze tas met een inhoud van 5 liter heeft verschillende vakjes en is waterdicht. Dit laatste geldt ook voor het plastic vak voor de routekaart of telefoon bovenop. Deze stuurtas van Vebics koop je onder meer bij bol.com voor 29,99 euro.

stuurtas
stuurtas

AGU Venture Roll Bag Stuurtas

Als iemand weet waaraan een stuurtas moet voldoen, dan is het drievoudig wereldkampioen veldrijden Wout van Aert wel. De AGU Roll Bag Stuurtas is ontwikkeld in samenwerking met Van Aert. De tas heeft een inhoud van 1,5 liter, maar biedt genoeg ruimte voor de noodzakelijke spulletjes. Deze stuurtas kopen? Dat kan onder meer bij bol.com voor 40 euro.

stuurtas
stuurtas

Stuurtas Riverside Decathlon

Wil je niet te veel uitgeven aan een stuurtas, dan is dit exemplaar van Decathlon misschien wel wat voor jou. Voor 17,99 euro heb je een tas met een inhoud van 2,5 liter, wat genoeg is voor een lunchpakketje, flesje water, persoonlijke spullen en een bandenplakset. De tas is niet waterdicht, maar dat kun je voor deze prijs ook bijna niet verwachten.

stuurtas
stuurtas

Roze stuurtas

Zijn al die zwarte en blauwe stuurtassen te saai voor jou? Kies dan voor dit vrolijke roze exemplaar. Hij is makkelijk aan je stuur te bevestigen en als je even stopt bij een terrasje slinger je hem gewoon over je schouder dankzij het hengsel. Het plastic bovenop biedt plek voor een routekaart of telefoon en de stof is ook nog waterafstotend. Deze stuurtas kost 22,69 euro bij bol.com en is ook verkrijgbaar in lichtblauw, groen en zwart.

stuurtas
stuurtas

Blackburn Stuurtas Outpost Elite Handlebar Roll

Deze stuurtas is ideaal als je veel te vervoeren hebt, want hij heeft een inhoud van maar liefst 14 liter. Je bevestigt de tas aan je stuur met behulp van de meegeleverde houder. De tas dichtmaken doe je met de g-gespen. En onder het elastiek kun je makkelijk een jasje stoppen. Natuurlijk is deze stuurtas ook waterdicht. Je koopt hem voor 149,95 euro op fietstas.com.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!