La Mancelle Fantaisy

5x minicaravans op de Caravan Salon

Martine van Kuler

Op de Caravan Salon spotten we dit jaar opvallend veel kleine caravans. Sommige van gerenommeerde merken, maar veel van minder bekende fabrikanten. Deze vijf minicaravans kun je sowieso bekijken op de kampeerbeurs in Düsseldorf.

1. La Mancelle Fantaisy trail

La Mancelle – van die vrolijke Liberty – toonde op de beurs de Fantaisy Trail (foto boven dit artikel). Ook dit is weer een leukerd van de Franse fabrikant. De kleinste Fantaisy is 3,02 meter lang, 1,70 meter breed en weegt 750 kilo. Je kunt er met z’n tweeën in slapen. Vind je hem leuk, maar te klein? In 2024 komt er een variant met zes slaapplaatsen. Bewonder de Fantaisy Trail van La Mancelle in hal 11.

2. Drop Camp

Het Turkse Drop Camp heeft twee minicaravans: Wild Drop en Widen Drop. Beide zijn ze 5,5 meter lang, 2,1 meter breed en wegen ze nog geen 750 kilo. Het grote verschil tussen de Wild en de Widen is dat je deze laatste kunt uitschuiven, waardoor er een meter meer lengte ontstaat. Dit levert je dan ook meteen een extra slaapplaats op. Benieuwd hoe dit werkt? Bezoek dan de stand van Drop Camp in hal 10.

minicaravans Widen Drop
Widen Drop van het Turkse Drop Camp.
minicaravans Widen Drop
Widen Drop van het Turkse Drop Camp.

3. T@B

Het druppelvormige retro-caravannetje van T@B is nog steeds razendpopulair. Dus natuurlijk ontbreekt hij niet op de Caravan Salon. De T@B 320 is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: de Basic, de Metropolis, de Offroad en de Mexican Sunset – elk met een eigen uitstraling. Naast de ‘gewone’ 320 is er ook de stoere versie: de T@B 320 OffRoad. Je kunt de T@B bekijken in hal 4.

t@b
De T@B is al jaren populair.
t@b
De T@B is al jaren populair.

4. Cubic

Net als Drop Camp komt Cubic uit Turkije. Er zijn vijf modellen, waarvan de fabrikant er drie heeft meegenomen naar Düsseldorf. Mini Camper Classic is de kleinste en de lichtste in het assortiment. Hij weegt slechts 550 kilo en is er al vanaf 7500 euro. Meer weten? Bij de stand in hal 10 vertellen ze je er graag meer over.

Cubic
Deze Cubic vind je in hal 10.
Cubic
Deze Cubic vind je in hal 10.

5. Lifestyle Camper

Het Oekraïense Lifestyle Camper toont op de Caravan Salon zijn variant op de teardrop caravan. Er zijn drie modellen: X-line, SteelDrop en SimpleDrop. Met de X-line kun je offroad, de Steeldrop heeft een retro rvs-buitenkant en de SimpleDrop is het budgetmodel. Benieuwd of een van deze minicaravans iets voor jou is? Bezoek dan de stand in hal 11.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!