Bamses Värld

5x Kamperen in Zweden met kinderen

Martine van Kuler

Zweden is een heerlijk vakantieland. Zeker als je wilt genieten van de natuur. Maar als je met kinderen reist, willen die misschien weleens wat anders dan de zoveelste wandeling maken. Daarom vijf leuke activiteiten die je kunt ondernemen als je gaat kamperen in Zweden met kinderen.

1. Astrid Lindgrens Värld

Themapark Astrid Lindgrens Värld ligt in het plaatsje Vimmerby, de geboorteplaats van schrijfster Astrid Lindgren, de bedenkster van Pippi Langkous. In het park ontmoet je al haar creaties, van Pippi tot Ronja de Roversdochter en van Rasmus tot de gebroeders Leeuwenhart. Wedden dat je kinderen er de tijd van hun leven hebben? Meer informatie vind je op de website van het park.

2. Kolmården Wildlife Park

Kamperen in Zweden met kinderen is niet compleet zonder een bezoekje aan een dierentuin. Iets wat de meeste kinderen fantastisch vinden. Geldt dat ook voor die van jou, dan is het Kolmården Wildlife Park in het oosten van Zweden (onder Stockholm) een bezoekje waard.

Extra leuk aan deze dierentuin is de kabelbaan, van waaruit je een prachtig uitzicht over het park hebt. Verder kun je er wilde dieren spotten, kijken naar rondzwevende roofvogels en is er een heuse achtbaan. Ook kun je een kijkje nemen in Bamses Värld (foto boven dit artikel). Bamse is het beroemdste beertje uit Zweden en in zijn wereld zijn onder meer attracties en een speeltuin te vinden. Meer weten over Kolmården Wildlife Park? Kijk dan op deze website.
Kolmården Wildlife Park
Kolmården Wildlife Park
Astrid Lindgrens Värld
Astrid Lindgrens Värld

3. Kajakken

Zweden heeft ongeveer 100.000 meren, dus een kajaktocht mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie. Je kunt dit bijvoorbeeld doen op het meer Immeln in de regio Skåne. Het gebied staat bekend om z’n flora en fauna en je kunt hier prima vogels spotten tijdens een kajaktocht. Ook de archipel van Åsnen met zijn vele eilandjes en meren is ideaal om per kajak te ontdekken.

4. Elanden spotten

Zweden heeft de grootste elandenpopulatie ter wereld. Naar schatting leven er tussen de 300.000 en 400.000. Het is natuurlijk hartstikke leuk om een eland in het wild te spotten. De kans dat dit lukt is best groot, maar ook als je er op eigen houtje geen eentje treft, hoef je Zweden niet te verlaten zonder een eland gezien te hebben. Er zijn namelijk veel elandenparken waar je ‘de koning van het woud’ kunt ontmoeten, bijvoorbeeld in Smålandet, Laganlandet, Älgriket en Värmlands Moose park.
kamperen in Zweden met kinderen eland
kamperen in Zweden met kinderen eland

5. Little Rock Lake Zipline

Suis door de boomtoppen met 70 kilometer per uur en geniet van het uitzicht over Småland. En van de adrenalinekick natuurlijk! De Little Rock Lake Zipline is met zijn 2,5 kilometer de langste zipline van Noord-Europa. Op sommige punten zweef je op ruim vijftig meter boven de grond. De zipline is onderverdeeld in veertien stations, zeven torens en platforms in de bomen. Is dat niet genoeg, dan kun je je ook nog vermaken in de klimtoren, gaan hiken of je uitleven tijdens een obstacle run. Meer info vind je op deze website.
Little Rock Lake Zipline
Little Rock Lake Zipline

Kamperen in Zweden met kinderen

Ben jij al enthousiast om te gaan kamperen in Zweden met kinderen? Snappen we! Ook zonder kinderen trouwens. Wil je meer lezen over kamperen in Zweden? Lees dan dit artikel. En kun je wel wat campinginspiratie gebruiken? Houd dan Campingtrend in de gaten, want vrijdag zetten we een aantal campings in dit veelzijdige Scandinavische land voor je op een rijtje.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!