5x Kamperen op een paradijselijk eiland

Martine van Kuler

Hagelwitte stranden, azuurblauw water, exotische dieren en natuurlijk cocktails. Wij zouden het liefst vandaag nog naar een subtropisch paradijs vliegen. Nu denk je misschien: die lui van Campingtrend willen toch alleen maar kamperen? Dat klopt. Daarom zetten we paradijselijke eilanden waar je prima kunt kamperen voor je op een rij. Droom je mee?

Paradijsjes

Liggend in een hangmat, cocktail in de ene hand, een boek in de andere. Af en toe even snorkelen. Nu het buiten zo donker en koud is, fantaseren we er geregeld over. Op veel subtropische eilanden vind je vooral all inclusive resorts. En wij houden nou eenmaal van kamperen. Maar gelukkig zijn er ergens op deze aardbol paradijsjes waar je ook in een (eigen) tentje kunt slapen.

Ewa Sands Beach op Hawaii (Foto: David B. Hipcamp.com.)
Ewa Sands Beach op Hawaii (Foto: David B. Hipcamp.com.)

Kamperen op Hawaii

Als er één eiland tot de verbeelding spreekt is het wel Hawaii. Eigenlijk moeten we zeggen archipel, want Hawaii bestaat uit 137 eilanden waarvan de meeste onbewoond zijn. De bekendste eilanden zijn Oahu (hierop ligt hoofdstad Honolulu), Big Island, Kauai en Maui, en dat zijn ook meteen de plekken waar je campings kunt vinden. Verwacht geen campings naar Europese maatstaven, want de faciliteiten zijn er vaak minimaal. Maar het uitzicht hè, daar doe je het voor. Op de website Hipcamp.com vind je een overzicht van campings op de verschillende eilanden.

Een trektocht maken op Bali

Stranden, cultuur en natuur. Op het Indonesische eiland Bali komt het samen. Naast de standaard hotels, vind je er veel glampingaccomodaties. Boomhutten, bubbeltenten en cottages, het is er allemaal. De echte kampeerders onder ons geven waarschijnlijk de voorkeur aan een simpele tent. Ook die kun je huren (scheelt weer bagage) of meenemen. Ben je een echte avonturier, boek dan een hikingtocht van een paar dagen met een gids. Je zet je tent dan gegarandeerd op prachtige plekjes op. Lijkt dit je wat? Kijk dan eens op de website van Alam Baru Camp Bali.

Kamperen op Fiji? Het staat op Campingtrends bucketlist.
Kamperen op Fiji? Het staat op Campingtrends bucketlist.

Een tent huren op Fiji

Hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. Je vindt het op Fiji, dat bestaat uit 332 eilanden waarvan er 106 bewoond zijn. Wildkamperen is er toegestaan, maar je mag toch lang niet overal je tent opzetten. Simpelweg omdat de grond vaak eigendom is van particulieren. Om het makkelijker te maken, bieden sommige hotels kampeerplekken of tenten aan voor gasten die zich de luxe van hun accommodatie niet kunnen of willen veroorloven. Dit is bijvoorbeeld het geval bij The Outback Hotel Fiji.

Eén camping op Bora Bora

Kamperen op een paradijselijk eiland? Denk dan eens aan Bora Bora. De naam, de foto’s; alles op Bora Bora is paradijselijk. En dat heeft gevolgen, want als je vakantie wilt vieren op dit eiland in de Stille Oceaan – ergens tussen Australië en de Verenigde Staten – dan kost dat een paar duiten. Op Bora Bora is slechts één camping: Bora Camping Motu, gelegen op het zuidelijkste puntje van het hoofdeiland Motu Piti Aau. De voorzieningen zijn minimaal: (koude) douches, kookgelegenheid en drinkwater. Maar ach, wie heeft er warm water en elektriciteit nodig als je in een tent op een wit strand kunt slapen met uitzicht op turquoise water, palmbonen en het regenwoud?

Dit is echt kamperen op een paradijselijk eiland. (Foto: Bora Camping Motu.)
Dit is echt kamperen op een paradijselijk eiland. (Foto: Bora Camping Motu.)

Kamperen op een paradijselijk eiland: Fraser Island

Ga je naar de oostkust van Australië, dan mag je Fraser Island eigenlijk niet overslaan. Het zandeiland voor de kust van Queensland is zo’n 122 kilometer lang en op sommige plaatsen bijna 25 kilometer breed. Het staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niets. Op Fraser Island – dat rijk is aan flora en fauna – kun je prima kamperen, zoals je op de foto boven dit artikel ook kunt zien. Huur een four wheel drive en ga op avontuur. Zodra je voet zet op het eiland krijg je een kaart met daarop de campings, en op sommige plekken mag je ook wildkamperen. Dus houd je van avontuur, dan zul je je op Fraser Island niet vervelen. Op de website van Queensland vind je alle informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!