Jos Mark

5x niet te missen mag op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Martine van Kuler

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen: de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is in volle gang. Ben je nog niet geweest? Geen nood, want ook zondag kun je er nog kampeerinspiratie opdoen, leuke accessoires scoren en binnenkijken in gloednieuwe kampeermiddelen.

Gedurende vijf dagen kunnen kampeerders hun hart ophalen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ). Zondag is de laatste beursdag. Ben je nog niet geweest en weet je niet of je dat überhaupt wel moet doen? Twijfel niet langer, want voor iedere kampeerder – groot of klein, oud of jong, camperaar of caravanner, backpacker of vouwwagenvriend – is er iets leuks de beleven. Dit mag je wat ons betreft écht niet missen!

Internet op de camping? Jos vertelt!

Ons eigen Jos Mark kunnen we gerust een digitale nomade noemen. Het is dus niet verwonderlijk dat juist híj op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een presentatie houdt over het gebruik van internet op de camping of onderweg. Hij deelt zijn kennis op zondag om 13.00 uur in het kampeertheater. Mis het niet!

Jos Mark
In het Kampeertheater vertelt Jos álles over internet op de camping.
Jos Mark
In het Kampeertheater vertelt Jos álles over internet op de camping.

Bewonder de ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2023

Traditiegetrouw onthult de ANWB op de eerste beursdag de Camper en Caravan van het Jaar. Bij de campers ging de Bürstner Lyseo Galery TD 649 G er dit jaar met de titel vandoor. De Adria Altea is verkozen tot de meest vernieuwende caravan. Wil je de winnaars van binnen bekijken? Ga dan naar de stand van de ANWB in hal 7.

ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2023
Bewonder de ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2023 in hal 7.
ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2023
Bewonder de ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2023 in hal 7.

Loop een rondje over het duurzaamheidsplein

Om ook in de toekomst te genieten van al het moois dat kamperen te bieden heeft, is het belangrijk dat er meer aandacht besteed wordt aan duurzaamheid in de branche. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is daarom dus duurzamer dan ooit. Eerder schreven we al over de Kampeer Duurzaamheidsprijs. De winnaars – Ventje en Karsten Tenten – én de andere genomineerden zijn te bewonderen op het duurzaamheidsplein ‘Kamperen van de toekomst’ in hal 11. De moeite waard om even naartoe te gaan.

Stap in de Hymer Venture S

Er zijn van die kampeermiddelen die voor Jan met de pet (en dus ook voor ons) niet te betalen zijn. De Hymer Venture S is daar een goed voorbeeld van. De exclusieve off-road camper kost een dikke tweeënhalve ton, maar dan heb je volgens de fabrikant wel ‘vrijheid zonder compromis’. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs staat de Venture S in hal 7.

Hymer Venture S
Verlekker je aan de camper van de toekomst: de Hymer Venture S.
Hymer Venture S
Verlekker je aan de camper van de toekomst: de Hymer Venture S.

Kampeerfeestje

De laatste, maar misschien wel meteen de beste reden om de Kampeer en Caravan Jaarbeurs morgen nog te bezoeken is dat het gewoon een feestje is om er rond te lopen, of zoals een bezoeker ons toevertrouwde: “Het is hier een snoepwinkel voor kampeerders.”

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is er nog tot en met zondag 9 oktober in – heel verrassend – de Jaarbeurs in Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!