5x Inspanning en ontspanning in Slovenië

Martine van Kuler

Een hele vakantie relaxen in een kuuroord. Het klinkt heerlijk, maar in de praktijk begint het vaak al snel te vervelen en wil je iets actievers doen. Geldt dat ook voor jou? In Slovenië kun je deze twee uitersten prima combineren. Campingtrend tipt vijf locaties in Slovenië waar je de perfecte balans vindt tussen inspanning en ontspanning.

Campingleven in Slovenië

Wij genieten van het campingleven, maar soms, heel soms willen we gewoon even in de watten worden gelegd. Geen tent opzetten, niet koken, gewoon even een paar dagen tijd voor onszelf. Denken we tenminste, want na één dag in een spa worden we onrustig en willen we toch echt weer wat doen. Daarom lijken onderstaande uitjes in Slovenië ons wel wat. Jou ook?

Ontspannen in Zrece, actief in Rogla

In Terme Zrece Spa vind je een unieke combinatie van acratotherm water – geen idee wat het precies is, maar het klinkt gezond –, krachtige kruiden en helende turf in combinatie met een gunstig bergklimaat. De spa is nauw verbonden met het bergsportresort Rogla, waar je in ieder seizoen terechtkunt voor diverse sportieve activiteiten. Dus ben je even klaar met het gebubbel en gezwem, trek dan lekker de bergen in.

Spa in de bergen van Slovenië

De Terme Cerkno Spa is het enige welnessresort in de Julische Alpen. Ontspannen doe je in de baden gevuld met thermaal water, of in de sauna’s en zoutkamers die een heilzame werking op de luchtwegen hebben. Voor inspanning zijn de omliggende bossen en bergen ideaal. Ga je in de winter? Combineer het bezoek aan Cerkno Spa dan met een skivakantie.

Alles voor een gezond hart

Een gezond hart is goud waard. Dat weten ze in het Radenci Health Resort maar al te goed. Daarom draaien veel activiteiten om het hart. Maak een wandeling voor een sterk hart onder begeleiding van een fysiotherapeut, huur een fiets en rijd door de omgeving of probeer wateraerobics en andere wateroefeningen. En ja, natuurlijk vind je ook hier thermale baden voor de nodige ontspanning.

Voel de energie in Therme Dobrna

Het 200 jaar oude Therme Dobrna bevindt zich in een energiepark. Volgens de website van het kuuroord zijn de energiepunten goed voor de psyche en kunnen ze de zintuigen positief beïnvloeden. Wandel door het park en ervaar het zelf. De groene omgeving leent zich verder perfect voor fietsen en wandelen. Je kunt er alleen op uit trekken, of samen met een van de gidsen een tocht maken.

Genieten aan de kust van Slovenië

Inspanning en ontspanning met het geluid van de golven op de achtergrond. Dat vind je in Therme Krka in Strunjan. Bij de behandelingen en in de baden wordt gebruik gemaakt van warm zeewater. Genoeg gerelaxed? Vanuit badplaats Talaso Stunjan wandel of fiets je door de olijfgaarden, boomgaarden en wijngaarden van het achterland. Liever een stadje bezoeken? Ook dat kan, want Piran, vissersdorp Izola en kustplaats Portoroz liggen in de buurt.

Kamperen in Slovenië

Misschien is al dat ontspannen, bubbelen en kuren niks voor jou en wil je gewoon lekker naar de camping. Ook dan is Slovenië een goede bestemming. Waarom dat is lees je in dit artikel dat we eerder over het land schreven.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!