Muggen op de camping

5x géén muggen op de camping

Marije Onderwaater

Bzzz... het is al september maar de muggen hebben de slaapkamer, tent, caravan of camper nog niet verlaten. Daarom 5 producten om muggen op de camping tegen te gaan.

Overigens raadt het RIVM aan om te zorgen dat muggen geen eitjes kunnen leggen. Dat doen ze in stilstaand water, dus weg ermee. In de schemering, wanneer muggen graag tevoorschijn komen, is het verstandig om armen en benen te bedekken. Ook zijn insectenwerende middelen met Deet (ook in deze lijst), Picardine, IR3535 en citrondial volgens het RIVM effectief. Tot zover, dan nu vijf anti-muggenproducten.

Citronella bar van Happy Soaps

Deze citronella bars – er zitten twee stuks in de verpakking – zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Een mix van essentiële oliën zorgt voor een aangename citronellageur die insecten zoveel mogelijk weghoudt. Met de bar smeer je een laagje op je huid. De bars zijn lang houdbaar.
De Citronella bar van Happy Soaps kost 12,74 euro en is onder meer hier te koop.

Citronella bar
Citronella bar van Happy Soaps
Citronella bar
Citronella bar van Happy Soaps

Azaron anti-muggenspray met 9,5% DEET

Muggen blijven weg met deze anti-muggenspray van Azaron, waar 9,5% DEET in zit. De spray met citronella beschermt tot 6 uur tegen de meest voorkomende muggensoorten in Nederland. Voor tropische muggen geldt een andere beschermingstijd. Lees vooral even de bijsluiter, ook over het gebruik bij jonge kinderen.
De Azaron anti-muggenspray met 9,5% DEET kost 7,87 euro en is onder meer hier te koop.

Azaron Deet
Azaron met 9,5% Deet
Azaron Deet
Azaron met 9,5% Deet

Moskitofree ecologische muggenverjager

Het is even een investering, deze milieuvriendelijke muggenverjager. Het apparaatje werkt met ultrasone geluidsgolven tussen de 22-28 kHz die mensen niet horen, maar waardoor muggen op afstand blijven. De Moskitofree heeft een groen nachtlampje. Het energieverbruik is laag.
De Moskitofree ecologische muggenverjager kost 99,99 euro en is onder meer hier te koop.

Moskitofree muggen
De Moskitofree
Moskitofree muggen
De Moskitofree

Citronella spiralen in terracottahouder

Wil je een milieuvriendelijke insectenverjager? Dan zijn deze citronellaspiralen een mooie oplossing. De geur houdt muggen en andere insecten op afstand. De spiralen zitten in een terracottahouder – staat leuk op de campingtafel – en hebben elk een brandduur van tussen de 6 en 12 uur.
De Citronella spiralen in terracottahouder kost 19,95 en is onder meer hier te koop.

Citronella spiralen
Citronellaspiralen
Citronella spiralen
Citronellaspiralen

Abbey Camp klamboe in draagtas

Deze klamboe van Abbey Camp heeft een afmeting van 200 x 200 centimeter. De acht ophanglussen en evenveel haken maken het makkelijk om hem te bevestigen. Dit muskietennet – een boxmodel – is gemaakt van 100% polyester mesh. De klamboe komt in een draagtas, zodat je hem ook mee kunt nemen naar de camping.
De Abbey Camp klamboe in draagtas kost 19,89 euro en is onder meer hier te koop.

Klamboe muggen
Een klamboe over je (camping)bed
Klamboe muggen
Een klamboe over je (camping)bed

Bo-Camp hanglamp en insectenverjager

Handig, een lamp en insectenverjager ineen! Dit exemplaar van Bo-Camp is op te laden via het meegeleverde micro usb-kabeltje. De lamp is waterdicht en heeft drie lichtstanden: 20%, 50% en 100%. Met de haak hang je deze insectenverjagende lamp overal waar je wil.
De Bo-Camp hanglamp en insectenverjager kost 27,99 euro en is onder meer hier te koop.

Lamp insectenverjager
Lamp en insectenverjager ineen
Lamp insectenverjager
Lamp en insectenverjager ineen

En jij?

Hoe wapen jij je tegen muggen op de camping? We zijn benieuwd, laat je het ons weten? Trouwens, deze beestjes wil je ook liever niet tegenkomen op de camping.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…