Camping La Pierre Verte

5x Franse campings met een lagune

Martine van Kuler

Helder water, wit zand, palmbomen en misschien wel een beachbar. Op een camping met een lagune waan je je op een exotische bestemming. Steeds meer campings in Frankrijk hebben er een. De bodem van een lagune loopt langzaam af en er zijn geen golven. Zwemplezier voor het hele gezin gegarandeerd. Lijkt dit je wat? Kijk dan eens naar deze Franse campings met een lagune.

Camping La Pierre Verte – Fréjus

Camping La Pierre Verte ligt in Fréjus, vlak bij Saint-Tropez, Cannes, Monaco en de mooiste stranden van de Côte d’Azur. Heb je een keer geen zin in het zeewater? Geen probleem, want dit is een van de Franse campings met lagune. Met een ruim strand van wit zand en palmbomen, turquoise water en een diepte van maximaal 1,50 meter is de lagune een heerlijke plek om te vertoeven. Het water staat onder toezicht van een badmeester. Voor de echte waterratten is er op de camping trouwens ook een groot waterpark met zwembaden, bubbelbad en een glijbaan.

Camping La Pierre Verte

Camping Sandaya Domaine de la Dragonnière – Vias

Tussen Agde en Béziers ligt vijfsterrencamping Domaine de la Dragonnière. De camping – tussen de wijngaarden en de Middellandse Zee – is gunstig gelegen als je de charmes van Zuid-Frankrijk wilt ontdekken, zoals het meer van Salagou dat tot het UNESCO-werelderfgoed behoort, de oude stad van Carcassonne, en Saint-Guilhem-le-Désert dat officieel tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoort. Op de camping is een waterpark met zwembaden en glijbanen. Wil je wat meer rust? Strijk dan neer op het zachte zand bij de lagune. Houten pergola’s zorgen voor schaduw. De lagune is leuk voor de kleintjes, want er ligt een heus piratenschip voor anker.

Camping Sandaya Domaine de la Dragonnière

Camping Sandaya Domaine de la Dragonnière
Camping Sandaya Domaine de la Dragonnière.
Camping Sandaya Domaine de la Dragonnière
Camping Sandaya Domaine de la Dragonnière.

Camping Le Petit Paris - Le Château-d'Olonne

Nee, deze Flower-camping ligt niet in de Franse hoofdstad, maar in Château d’Olonne in de Vendée, vlakbij Les Sables d’Olonne. In de nabije omgeving vind je ruige natuur, kust en platteland. Overigens is er ook een zwembad én een voetbalkooi. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van heerlijke wandel- en fietstochten. Om te zwemmen hoef je de camping niet af, want ook Le Petit Paris is een van de Franse campings met een lagune.

Camping Le Petit Paris

Camping Le Petit Paris Franse campings met een lagune
Camping Le Petit Paris.
Camping Le Petit Paris Franse campings met een lagune
Camping Le Petit Paris.

Camping Tamarissière – Agde

Deze camping aan de kust van de Languedoc heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Tamarissière heeft een directe toegang tot het strand, maar ook op de camping kun je met je voetjes in het zand bij de lagune. Volgens de camping is de lagune ecologisch verantwoord. Het energieverbruik is zeventig procent lager dan bij een conventioneel zwembad. En het is gemakkelijk om de bodem in zijn natuurlijke staat te herstellen, omdat er geen fundering aan te pas is gekomen.

Camping Tamarissière

Camping Le Lagon d'Argelès
Camping Le Lagon d'Argelès
Camping Le Lagon d'Argelès
Camping Le Lagon d'Argelès

Camping Le Lagon d'Argelès - Argelès-sur-Mer

In het hart van de Languedoc-Roussillon, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, ligt camping Le Lagon d’Argelès. In de buurt vind je interessante steden en dorpen, zoals Perpignan, Collioure en Céret, maar ook veel heerlijke stranden. Ook op de camping is waterpret gegarandeerd, want er is een riante lagune. Genoeg gezwommen? Onder de parasols kun je ontspannen op comfortabele ligstoelen of genieten van een verfrissend drankje in de cocktailbar. Daarnaast heeft de camping een verwarmd zwembad, dus ook als de temperatuur te wensen overlaat kun je een duik nemen.

Camping Le Lagon d’Argelès

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!