Daktenten gezin

Met z’n allen het dak op: 5x daktenten voor het hele gezin

Marije Onderwaater

Voor elke auto is er een exemplaar te koop, je slaapt van de grond én je tent is binnen een mum van tijd gebruiksklaar; de voordelen van een daktent zijn legio. Niet voor niets is slapen op het dak van de auto steeds populairder. Wil je met het z'n allen hoog slapen? Kijk dan eens naar deze 5 daktenten voor het hele gezin.

Dare to be Different 220XL

‘Een echte kampeermachine voor gezinnen die graag rondreizen’, zo omschrijft Dare to be Different Outdoor de 200XL. Deze daktent heeft een enorm matrasoppervlak van 2,20 x 2,30 meter, waar dus zéker vier personen – in de lengte óf in de breedte – kunnen slapen. De tent met twee ingangen en twee ladders staat binnen 10 minuten. Dankzij de overdekte ingang kan je ook bij regen droog de tent binnengaan. De 220XL is gemaakt van 300 grams canvas tentdoek en heeft een eigen gewicht van 75 kilogram. Een telescoopladder en een anti-condensmatras zijn bij de prijs inbegrepen. Optioneel is de daktent nog uit te breiden met bijvoorbeeld een ondertent, waarmee hij voor vijf personen geschikt is. De 220XL van Dare to be Different kost 3550 euro.

Daktenten gezin DtbD 200XL
De 200XL van Dare to be Different
Daktenten gezin DtbD 200XL
De 200XL van Dare to be Different

iKamper Skycamp 3.0

Vier personen kunnen overnachten in de iKamper Skycamp 3.0. Deze hardcover daktent heeft een ligoppervlak van 1,97 x 2,03 meter en is binnen een minuut opgezet. Het draagvermogen is 410 kilogram. De daktent zelf is 2,17 meter lang en 1,40 meter breed. In de bak is plek om kampeerspullen op te bergen. De Skycamp 3.0 is voorzien van een telescopische ladder. Naar wens is de daktent uit te breiden met onder meer een luifel en een ondertent. Zo heb je nog meer ruimte voor het hele gezin. De vanafprijs van de iKamper Skycamp 3.0 is 4880 euro.

iKamper Skycamp 3.0
iKamper Skycamp 3.0
iKamper Skycamp 3.0
iKamper Skycamp 3.0

Thule Tepui Autana

Het slaapoppervlak in de Thule Tepui Autana heeft een afmeting van 2,44 x 1,83 meter. Dit betekent dat je hier met z’n vieren in kunt slapen. Het schuimmatras is 6,5 centimeter dik en daardoor extra comfortabel. De verlengde overkapping zorgt in de tent voor wat privacy. De daktent heeft ramen in de zijwanden en in het dak, waardoor je ’s avonds naar de sterren kunt kijken. Daarnaast zorgen gaasopeningen voor ventilatie. Het doek is gemaakt van gecoat 600 denier en een mix van 260 grams polykatoen. Met vakken is in de tent opbergruimte gecreëerd. De Thule Tepui Autana is verkrijgbaar vanaf 2999,95 euro.

Thule Tepui Autana
Thule Tepui Autana
Thule Tepui Autana
Thule Tepui Autana

Femkes Khosi Family

Een daktent met de toevoeging ‘family’ mag niet ontbreken in dit rijtje daktenten voor het hele gezin. Femkes Khosi Family is een hardcover daktent met een bed van 1,80 x 2,15 meter. Het matras is 4 centimeter dik en daaronder ligt nog een anti-condensmat van 1 centimeter. De tent komt met een vaste luifel en een aanritsbare luifel van 3,00 x 3,50 meter. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een ladder, opruimtassen voor bagage, een lamphaakje en een wasbaar matrashoes. De deur en de zijramen zijn voorzien van muggengaas. Femkes Khosi Family is te koop vanaf 3649 euro.

Femkes Khosi Family
Femkes Khosi Family
Femkes Khosi Family
Femkes Khosi Family

GentleTent Sky Loft

GentleTent pretendeert de grootste daktent ter wereld te hebben: de opblaasbare Sky Loft. Afgaande op de afmeting van het matras zou dat zou maar eens kunnen. Het slaapoppervlak is namelijk 3,40 x 2,00 meter en dat is flink! Dit bed biedt plaats aan minstens vijf personen en met een beetje inschikken misschien wel zes. Bijzonder: dankzij de meegeleverde scheidingswand is de tent in twee ruimtes te verdelen waardoor ouders en kinderen enigszins apart kunnen slapen. Rondom ramen en een dakraam zorgen voor veel licht en uitzicht. De grootte van de tent drukt trouwens niet op het gewicht; de Sky Loft weegt slechts 49 kilogram. Binnen een kwartiertje is deze daktent voor het hele gezin klaar om te gebruiken. De GentleTent Sky Loft komt inclusief een hoes, telescoopladder, een 12v-compressorpomp, een handpomp, haringen en meer. De daktent heeft een vanafprijs van 3999 euro.

GentleTent Sky Loft daktenten gezin
GentleTent Sky Loft
GentleTent Sky Loft daktenten gezin
GentleTent Sky Loft

Opblaasbare daktenten

Wil je nog meer tenten voor op de auto zien? Kijk dan eens naar dit rijtje opblaasbare daktenten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…