5 redenen voor een bezoek aan de Caravan Salon 2023

Martine van Kuler

Als je Campingtrend volgt op Facebook of Instagram zal het je niet zijn ontgaan: de Caravan Salon 2023 is in volle gang en natuurlijk zijn wij erbij! Breng jij ook een bezoek aan 's werelds grootste kampeerbeurs?

1. Bekijk de nieuwste caravans

De Caravan Salon is voor veel fabrikanten dé plek om hun noviteiten aan het grote publiek te presenteren. Ze stelden ons niet teleur. Zo namen we onder meer een kijkje in de nieuwe LMC Videro, een stijlvolle caravan in de Japandi-look. Ook de Adria Aviva Lite en de Tabbert Senara trokken de aandacht. Druk was het ook bij Eriba, waar de Touring Colour Editions de aandacht trokken.

Houd je van kleine caravans? Ook dan kom je aan je trekken op de Caravan Salon. Er staan veel teardrops en andere kleine reispaleisjes. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de Cubic in hal 10; deze zal je verrassen.

2. Ontdek bijzondere campers

Ook op campergebied is er veel nieuws te ontdekken op de Caravan Salon. De toekomstige VW California op de T7 Multivan bijvoorbeeld. De kampeerbus heeft voor het eerst twee schuifdeuren. Ook krijgt hij een nieuwe kitchenette en twee individuele stoelen. Bovendien komt hij er desgewenst met een plug-in hybride aandrijflijn.

Om van te watertanden is ook de nieuwe Frankia Now. De halfintegraal op Fiat Ducato ziet er ronduit stoer uit met zijn zwart voorkant en oranje designstrepen.

De Dethleffs Yoka beleeft op de Caravan Salon zijn wereldpremière. Met de crossover van 6,99 meter lang en 2,20 meter breed wil de fabrikant vooral een jonge, avontuurlijke doelgroep aanspreken. Wij verwachten dat dit gaat lukken.

Ook leuk: de Nederlandse camperbouwer Ventje stond er met de elektrische eVentje. Wil je groter? Hymer moderniseert de ML-T en Grand Canyon S-series. Neem zeker een kijkje.

Franki Now
De stoere Frankia Now.
Franki Now
De stoere Frankia Now.

3. Vergaap je aan luxe

Zijn die Hymers je niet groot en luxe genoeg? Dan is hal 5 voor jou de place to be. Hier vind je de grootste en duurste campers van onder meer Morelo en Concorde.

Jos en Marije kregen een rondleiding door een gigantische Dembell en waren op slag verliefd. Wil jij zo’n luxe voertuig ook van binnen bekijken? Maak dan wel even een afspraak, want je kunt er niet zomaar binnenlopen.

Dembell
Marije en Jos zijn verliefd op deze luxe Dembell.
Dembell
Marije en Jos zijn verliefd op deze luxe Dembell.

4. Doe ideeën op voor je volgende vakantie

Ga je volgend jaar voor de vijfde keer naar die leuke camping in Frankrijk óf wil je eens een keer wat anders? Na een bezoek aan de Caravan Salon kies je vast voor het laatste. Regio’s uit verschillende landen presenteren zich in hal 3 en ook campings laten zien wat ze te bieden hebben. Onder meer Slovenië staat er met een grote stand. De moeite waard om even langs te gaan.

Caravan Salon
Hal 3 is the place to be als je op zoek met naar een nieuwe campinguitzet.
Caravan Salon
Hal 3 is the place to be als je op zoek met naar een nieuwe campinguitzet.

5. Scoor nieuwe accessoires

Ook voor accessoires kun je terecht in hal 3. Onder meer Berger Camping heeft hier een enorme stand. Ben je er toch, ga dan ook eens langs bij Trelino. Bij de fabrikant van scheidingstoiletten kun je proefzitten. Wel met je broek aan trouwens.

Ben je na deze vijf redenen nog steeds van plan de Caravan Salon te bezoeken? Bedenk dan dat je er ook heel leuke daktenten en vouwwagens kunt kopen, een nieuwe voortent of luifel kunt aanschaffen, andere kampeerliefhebbers ontmoet én het gewoon een leuk dagje uit is. Tickets kopen kan via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!