5x campings in The Cotswolds

Martine van Kuler

The Cotswolds is an Area of Outstanding Natural Beauty, een gebied met een buitengewone natuurlijke schoonheid. Het is dus niet verwonderlijk dat de regio populair is bij toeristen. Er zijn vooral veel kleine campings te vinden, maar als je goed zoekt vind je ze ook met meer faciliteiten, zoals een zwembad. Campingtrend tipt vijf campings in The Cotswolds.

The Cotswolds

Wij geven graag een beetje kampeerinspiratie. Heb je bijvoorbeeld onlangs ons artikel over The Cotswolds gelezen? Grote kans dat je enthousiast bent over dit gebied met schilderachtige dorpjes en een glooiend landschap vol honingkleurige cottages. Wie wordt daar niet blij van!? In de regio zijn best veel campings te vinden. Wij besparen je een middagje googlen en zetten alvast vijf campings in The Cotswolds voor je op een rij.

Foto: Lincoln Farm Park.
Foto: Lincoln Farm Park.

1. Lincoln Farm Park in Oxfordshire

Zoek je een camping met ‘alles erop en eraan’, dan is Lincoln Farm Park wellicht iets voor jou. Deze camping heeft 90 staanplaatsen en ligt ongeveer 14 kilometer ten westen van Oxford en op korte afstand van charmante dorpjes, zoals Witney. Als je na een dagje struinen door The Cotswolds terugkeert op de camping, kun je heerlijk ontspannen. Lincoln Farm heeft namelijk een sauna met jacuzzi’s, een fitnessruimte en twee zwembaden. Meer info vind je op de website van Lincoln Farm Park.

Foto: Twitey’s Tipis.
Foto: Twitey’s Tipis.

2. Twitey’s Tipis in Warwick

Van heel andere orde is deze camping, gelegen tussen Royal Leamington Spa en het beroemde Stratford-upon-Avon. Twitey’s is een landelijke camping voor tentkampeerders. Het terrein bestaat uit 14 hectare wilde bloemenweiden. Het personeel probeert de weide vrij te laten groeien, om kampeerders het ultieme natuurgevoel te laten ervaren. De kampeerplaatsen hebben elk hun eigen vuurplaats. Liever niet met een eigen tent? Geen probleem, want – zoals de naam al doet vermoeden – verhuurt Twitey’s Tipis tipitenten. Kijk op de website van de camping voor meer info.

Foto: The Wildings.
Foto: The Wildings.

3. The Wildings in Bourton-on-the-Water

In een klein dorpje, op een heuvel midden in The Cotswolds, ligt The Wildings. Bezoek de website en je begrijpt waarom deze camping in deze top, of beter gezegd tip, 5 staat. The Wildings ligt vlak bij Bourton-on-the-Water en is dus de perfecte uitvalsbasis om The Cotswolds te ontdekken. The Wildings heeft verschillende pods en tenten in verhuur. Met je eigen kampeermiddel kun je er nog niet terecht, maar daar komt verandering in. Op de camping wordt hard gewerkt om tien kampeerplaatsen te maken. Wil je meer weten over deze charmante camping? Kijk dan snel op de website van The Wildings.

Foto: Croft Farm Water Park.
Foto: Croft Farm Water Park.

4. Croft Farm Water Park in Tewkesbury

Watersporters komen aan hun trekken op deze camping in Tewkesbury. Croft Farm Water Park ligt aan een meer waar je kunt zeilen, suppen, surfen en kanoën. De camping is dan ook in trek bij de Engelsen zelf, er zijn veel seizoensplaatsen. Voor toeristen zijn zowel plaatsen op gras als op een verharde ondergrond. Een winkeltje is er niet, maar in Tewkesbury zijn meerdere supermarkten. Meer info vind je op de website van Croft Farm Water Park.

Foto: Second Chance Touring Park.
Foto: Second Chance Touring Park.

5. Second Chance Touring Park

Vanwege de naam in deze lijst. Wie of wat een second chance verdient is ons niet duidelijk, maar op de camping lijkt dit niet van toepassing, alhoewel je er misschien nog wel een tweede keer naar toe wilt. Second Chance Touring Park is immers prachtig gelegen langs de oevers van de Theems. Er zijn staanplaatsen voor tenten, campers en caravans op zowel een verharde ondergrond als op gras. Wil je meer weten over deze camping in het hart van The Cotswolds? Check dan de website van het Second Chance Touring Park.

Kamperen in Engeland

Natuurlijk zijn er nog heel veel meer campings in The Cotswolds. Deze vijf voorbeelden dienen slechts als inspiratie. Heb jij een goede tip voor een camping in deze prachtige regio? Laat het dan vooral weten. En wil je liever naar een andere regio in Engeland? Hier vind je informatie over kamperen in Cornwall.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!