Campings Auvergne

5x campings in de Franse regio Auvergne

Marije Onderwaater

De Franse Auvergne nodigt uit tot een vakantie vol activiteit, cultuur en relaxen. Dat kan allemaal op een van deze campings in de Auvergne. En vooruit, we tippen er ook eentje die eigenlijk in de Rhône-Alpes ligt.

Camping Le Cottet in Saint-Appolinard

Iets ten westen van de autoroute A7 tussen Lyon en Valence ligt het dorp Saint-Appolinard. Angélique en Yoan runnen hier Le Cottet, een camping met veel aandacht voor duurzaamheid. Voor gasten met een eigen kampeermiddel zijn schaduwrijke rustige plaatsen van ca. 100 m². Ook zijn er diverse accommodaties te huur, waaronder stacaravans, chalets en ingerichte koepeltenten met panoramisch uitzicht. De camping ligt midden in het beschermde natuurgebied Parc du Pilat. De omgeving biedt volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen en meer activiteiten waaronder… wijn proeven. Op Le Cottet zelf kun je heerlijk ontspannen. Zo is er een zwembad, een bar, een restaurant en voor kinderen een speeltuin.
Website camping Le Cottet

Camping Le Cottet
Camping Le Cottet
Camping Le Cottet
Camping Le Cottet

Kasteelcamping de la Grange Fort in Les Pradeaux

Op een landgoed van zo’n 25 hectare bij het dorp Les Pradeaux ligt kasteelcamping de la Grange Fort. Eigenaars Mieke en Erik zijn Nederlands. De camping biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden. Met een eigen kampeermiddel kun je terecht op een van de staanplaatsen, maar er zijn ook chalets, lodges, appartementen en hotelkamers. Langs het landgoed loopt rivier de Allier, die veel vertier biedt. Op de camping zelf zijn een binnenzwembad en een buitenzwembad met glijbanen te vinden. Ook in de omgeving is er genoeg te doen. Zo ligt de stad Clermont-Ferrand op een half uur rijden en kan je genieten van pittoresk Frankrijk in het nabijgelegen Issoire.
Website camping de la Grange Fort

Camping de La Grange Fort
Camping de La Grange Fort
Camping de La Grange Fort
Camping de La Grange Fort

RCN Belledonne in Bourg d’Oisans

De regio Auvergne is in 2016 samengevoegd met Rhône-Alpes. RCN Belledonne, een camping die vroeger in laatstgenoemde regio lag, en nu tot Auvergne-Rhône-Alpes behoort, nemen we daarom ook mee in dit rijtje. De camping ligt in de Franse Alpen, in het wintersportgebied Alpe d’Huez. In de omgeving zijn genoeg (sportieve) activiteiten te beleven, waaronder – natuurlijk – fietsen, wandelen en raften. RCN Belledonne heeft kampeerplaatsen en verhuuraccommodaties. Relaxen kan in de twee verwarmde zwembaden, de wellness met sauna en hamam of in de gezellige bistro met terras. Voor de kleine campinggasten is er een speelplein. En met deze ligging kan het bijna niet anders” Belledonne is ook in de winter geopend.
Website RCN Belledonne

RCN Belledonne
RCN Belledonne
RCN Belledonne
RCN Belledonne

Camping Huttopia Royat in Royat

Aan de voet van de Puy de Dôme, in het kuuroord Royat, ligt Camping Huttopia Royat. Op deze terrassencamping aan de rand van het bos kunnen kampeerders genieten van de natuur. Liever wat meer reuring? Pak dan de bus naar Clermont-Ferrand; de bushalte ligt op 800 meter van de camping. Huttopia Royat heeft een verwarmd buitenzwembad met een peuterbad. Eromheen staan ligstoelen met parasols. Naast het zwembad is het terras te vinden, waar campinggasten terechtkunnen voor een drankje, ijsje of iets te eten. In de zomermaanden zijn er thema-avonden, bijvoorbeeld met live muziek of een openluchtbioscoop. De camping heeft staanplaatsen en huuraccommodaties.
Website camping Huttopia Royat

Camping Huttopia Royat
Camping Huttopia Royat
Camping Huttopia Royat
Camping Huttopia Royat

Camping Le Ranch des Volcans in Châtel-Guyon

Is een themacamping echt iets voor jou? Kijk dan eens naar camping Le Ranch des Volcans, die helemaal in het teken van het Amerikaanse western-stijl. De camping ligt aan de rand van natuurpark des Volcans d’Auvergne en biedt kampeerders diverse soorten staanplaatsen. De huuraccommodaties zijn helemaal in stijl, overnachten kan bijvoorbeeld in een tipi of een houten caravan. De snackbar – met groot terras – heet hier natuurlijk ‘Le Saloon’. Terwijl ouders hier genieten van een drankje of maaltijd, kunnen kinderen zich uitleven in de naastgelegen speeltuin. Afkoelen kan in een van de drie zwembaden. In de zomermaanden organiseert de camping allerlei activiteiten; van goochelshows tot karaokeavonden en jeu de boules-wedstrijden.
Website camping Le Ranch des Volcans

Camping Le Ranch des Volcans
Camping Le Ranch des Volcans
Camping Le Ranch des Volcans
Camping Le Ranch des Volcans

Campings in de Franse Auvergne en meer

Wil je meer weten over de Auvergne? Lees dan ons gratis online magazine.

Liever kamperen in Luxemburg? Check dan deze campingtips.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…