5x Campings in Cornwall

Martine van Kuler

Cornwall staat bekend als een van de mooiste regio's van Engeland. Het is dus niet verwonderlijk dat toeristen graag met de camper of caravan die kant op gaan. Gelukkig kun je prima kamperen in Cornwall. Campingtrend zet vijf campings in Cornwall op een rij.

CornWall

Onlangs schreven we al een artikel over Cornwall. Het graafschap in het zuidwesten van Engeland kenmerkt zich door de ruige natuur, schitterende kusten en pittoreske plaatsjes. In dat artikel beloofden we een aantal campings in Cornwall op een rij te zetten. En dat doen we nu dus ook. In Cornwall zijn veel verschillende campings; van eenvoudig en klein tot groot en luxe. In ons overzicht vind je voor ieder wat wils.

Beacon Cottage Farm.
Beacon Cottage Farm.

Beacon Cottage Farm in St. Agnes

Check het uitzicht op de foto hierboven en die boven dit artikel. We hoeven niet uit te leggen waarom Beacon Cottage Farm in dit lijstje staat toch? Verwacht geen luxe op deze camping in het noordwesten van Cornwall. Maar heb je dat nodig als je wakker wordt met dit uitzicht? Het Southwest Coast Path – de langste wandelpas van Engeland – loopt langs de camping. Hoofdstad Truro ligt 16 kilometer verderop en ook de tuinen The Eden Project en Lost Gardens of Heligan zijn goed te bereiken. Met informatie vind je op de website van Beacon Cottage Farm.

Porthowan Tourist Park.
Porthowan Tourist Park.

Porthowan Tourist Park in Porthtowan

Van heel andere orde is deze camping in Porthowan. Ook hier kun je genieten van een prachtig uitzicht én deze camping heeft prima faciliteiten. Er is een winkeltje en voor de kinderen is er zelfs een overdekte speeltuin. Porthowan Tourist Park ligt op een kleine 2 kilometer van het strand. In het hoogseizoen rijdt er een shuttlebus. De camping is een goede uitvalsbasis om bijvoorbeeld Truro, St. Ives en de tinmijnen te ontdekken.

Kenneggy Cove Holiday Park.
Kenneggy Cove Holiday Park.

Kenneggy Cove Holiday Park in Rosudgeon

Klein, maar fijn gaat zeker op voor deze camping in West-Cornwall. Er zijn vijftig toeristische plekken, waarvan een aantal uitkijkt op zee. Met een kwartiertje lopen sta je op het strand. Kenneggy Cove Holiday Park ligt vlak bij Penzance.Vanaf daar kun je een tripje maken naar de Scilly Islands. Lizard Point, Land’s End en prachtige stranden zijn eveneens goed te bezoeken.

Newquay
Newquay

Hendra Holiday Park in Newquay

Deze grote camping heeft ruim 800 staanplaatsen. Hendra Holiday Park ligt in het pittoreske Newquay, dat populair is vanwege zijn stranden. De camping richt zich met name op gezinnen. Zo vind je er zowel een buiten- als een binnenzwembad en is er een actief animatieteam, een discotheek en een fitnessruimte. Natuurlijk is Newquay een bezoekje waard. Rondom het stadje vind je een dierentuin en een pretpark.

Silver Sands Holiday Park.
Silver Sands Holiday Park.

Silver Sands Holiday Park in Helston

We eindigen dit lijstje met een kleinschalige camping. Silver Sands Holiday Park heeft 57 ruime staanplaatsen en ligt op schiereiland Lizard, dat bekendstaat om zijn prachtige natuur. De camping is de ideale uitvalsbasis om Lizard te verkennen. Ook leuk: er is een gezamenlijke barbecueplaats én je mag er een kampvuurtje maken.

Kamperen in Cornwall

Natuurlijk zijn er nog heel veel meer campings in Cornwall. Deze vijf voorbeelden dienen slechts als inspiratie. Heb jij een goede tip voor een camping in deze prachtige regio? Laat het dan vooral weten op onze Facebookpagina. En zit er geen camping van jouw gading bij, maar wil je toch kamperen in Cornwall? Op deze website vind je ruim 275 campings in Cornwall. Succes!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!