ballonfeesten

5x ballonfeesten en campings of camperplaatsen in de buurt

Martine van Kuler

Tientallen luchtballonnen in de lucht, veel gezelligheid op de grond. Ballonfeesten winnen aan populariteit en dat is niet voor niets. Ook dit jaar staat er weer een aantal gepland. Een leuk uitje dat je prima kunt combineren met een kampeertrip. Daarom presenteren wij vijf ballonfeesten met campings in de buurt!

1. Ballonfiësta Barneveld en Recreatiepark De Boshoek

Ballonfiësta in Barneveld is een vierdaags spektakel dat komende zomer alweer voor de 23ste keer plaatsvindt. Van 16 tot en met 19 augustus gaan bij Kasteel de Schaffelaar tientallen luchtballonnen in vele kleuren, maten en vormen de lucht in. Een mooi gezicht is de Nightglow: als het donker is worden ballonnen op de maat van de muziek verlicht.

De Ballonfiësta in Barneveld is een leuk uitje en waarom zou je niet meteen in de buurt gaan kamperen? Dat kan onder meer ‘om de hoek’ op Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen. Campingtrends Martine bracht hier vorig jaar een weekendje door en schreef er deze review over.

Ballonfiësta Barneveld
Nightglow tijdens Ballonfiësta Barneveld is een waar spektakel!
Ballonfiësta Barneveld
Nightglow tijdens Ballonfiësta Barneveld is een waar spektakel!

2. Ballonfestival Hardenberg en Vakantiepark Beerze Bulten

Ballonfestival Hardenberg is een begrip in de regio, want er zijn niet alleen ballonvaarten, maar ook een Drakenbootrace en volop muziek in een feesttent. Dit jaar wordt het festival gehouden van 22 tot en met 24 juni op het evenemententerrein op de uiterwaarden van de Vecht in Hardenberg.

Kinderen zijn vaak dol op luchtballonnen, dus wil je dit festival als gezin bezoeken, dan is het misschien leuk te gaan kamperen op een camping die ook bij je kind(eren) in de smaak zal vallen. Camping Beerze Bulten is er zo een. Hij staat in ons rijtje van kindvriendelijke campings met zwembad en ligt niet ver van Hardenberg.

Beerze Bulten
Camping Beerze Bulten.
Beerze Bulten
Camping Beerze Bulten.

3. Friese ballonfeesten in Joure en Camperplaats Pontdyk in Boornzwaag

Van 26 tot en met 30 juli is het feest in Joure, want dat dan vindt in het dorp de 36ste editie van de Friese Ballonfeesten plaats. Dat betekent vijf dagen lang genieten van luchtballonnen, livemuziek, kermis en foodtrucks.

Camperaars kunnen in de buurt overnachten op Camperplaats Pontdyk in Boornzwaag. Deze camperplaats ligt in het Friese Meren-gebied en niet ver van het dorpje Langweer, en plaatsen als Sneek en Joure. De 21 plaatsen zijn ruim en liggen middenin de natuur. Alle voorzieningen zijn aanwezig: water, loosplaatsen, een afwasgelegenheid, toiletten en douches. De plekken hebben 10 ampère stroom. Camperplaats Pontdyk is van april tot en met november geopend.

Friese Ballonfeesten
Ook komende zomer is er weer een ballonnenfeest in Joure.
Friese Ballonfeesten
Ook komende zomer is er weer een ballonnenfeest in Joure.

4. Ballonfestival Grave en Minicamping Driehuis

Ballonfestival Grave keert na een poosje afwezigheid weer terug in het Brabantse dorp. Het programma van het festival is nog niet bekend, maar de data wel: 11 en 12 augustus. Ben je voornemens het ballonfestival te bezoeken, dan kun je bijvoorbeeld overnachten op Minicamping Driehuis. De camping zelf kennen we niet, maar een score van 10 op Zoover – en nee, er zijn echt meerdere stemmen uitgebracht – is reden genoeg voor een eervolle vermelding. De minicamping ligt achter een boerderij, dus ook leuk voor kleine dierenvrienden. Meer info vind je op de website van Minicamping Driehuis.

Minicamping Driehuis
Minicamping Driehuis ligt achter een boerderij.
Minicamping Driehuis
Minicamping Driehuis ligt achter een boerderij.

5. Twente Ballooning en Camperplaats Topparks

Luchtballonnen, eten & drinken, een voetbalclinic, quadrijden, een oldtimershow en nog veel meer.
Twente Ballooning in Park het Hulsbeek staat garant voor vermaak. Het festival vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 26 augustus.

Overnachten kan onder meer op Camperplaats Toppark ’t Hulsbeek aan de rand van het gelijknamige recreatiepark. Er is hier plaats voor vijftig campers en je vindt er alle benodigde faciliteiten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!