Campings direct aan zee

5 x Europese campings direct aan zee

Marije Onderwaater

De januarimaand leent zich uitstekend voor het maken van vakantieplannen. Droom je in dit winterse weer van zon en strand? Kijk dan eens naar deze 5 Europese campings direct aan zee.

Camping Amfora in Sant Pere Pescador (Spanje)

Amfora is geliefd bij Nederlandse kampeerders en dat is niet voor niets: vanaf deze camping aan de Costa Brava loop je namelijk zo het brede zandstrand op. Het stadje Sant Pere Pescador ligt in de baai van Rosas. De omgeving leent zich uitstekend voor uitstapjes naar bijvoorbeeld Rosas, Figueres, Empuriabrava of het historische Castello d’Empuries. Op Amfora is van alles te doen. Ben je het zand zat? Neem dan een duik in een van de zwembaden. Ook leuk: genieten van lekker eten en drinken bij het strandtentje naast de camping.
Website camping Amfora

Camping Amfora
Camping Amfora
Camping Amfora
Camping Amfora

Camping De Lakens in Bloemendaal aan Zee (Nederland)

In Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt de bekende camping De Lakens. Hier is alles aanwezig voor een strandvakantie die zowel actief als ontspannend is. De zee nodigt uit tot watersporten of een lekker frisse duik. Ontspannen kan bijvoorbeeld tijdens de yoga op de camping of in een van de hangmatten, waar sommige kampeerplaatsen mee zijn uitgerust. Wil je even iets heel anders? Bezoek dan Amsterdam of Haarlem.
Website camping De Lakens

Camping De Lakens campings direct aan zee
Camping De Lakens
Camping De Lakens campings direct aan zee
Camping De Lakens

Villaggio Turistico Internazionale in Bibione (Italië)

Tijd om te vervelen is er niet op camping Villaggio Turistico Internazionale aan de Adriatische kust. Dit is een van de geliefde Europese campings direct aan de kust. Afgelopen november riepen bezoekers van PiNCAMP, het campingportaal van het Duitse ADAC, tot meest populaire camping. Villaggio Turistico Internazionale ligt dus aan zee, maar er is nog veel meer te doen: zwemmen in een van de baden met whirlpools en glijbanen, fitnessen en genieten in een van de restaurants. Venetië ligt in de buurt.
Website Villaggio Turistico Internazionale

Villaggio Turistico Internazionale
Villaggio Turistico Internazionale
Villaggio Turistico Internazionale
Villaggio Turistico Internazionale

Ježevac Premium Camping Resort in Krk (Kroatië)

In Kroatië vind je diverse campings direct aan zee. Een daarvan is Ježevac Premium Camping Resort. Op de camping valt voor jong en oud van alles te beleven. De kleine kampeerders vermaken zich in de speeltuin of bij de kinderclub, er zijn sportvelden, zwembaden, een bar en een bistro, en avondevenementen. Sommige plaatsen bevinden zich aan zee. Vanaf het strand heb je uitzicht op de Kvarner eilanden. In vijf minuten loop je vanaf de camping naar de historische stad Krk.
Website Ježevac Premium Camping Resort

Ježevac Premium Camping Resort
Ježevac Premium Camping Resort
Ježevac Premium Camping Resort
Ježevac Premium Camping Resort

Camping de la Lande in Morbihan (Frankrijk)

Op het puntje van het Franse schiereiland Gâvres in Bretagne ligt camping de la Lande, omsloten door zee. Het zandstrand heeft een lengte van 10 kilometer. Vanaf de camping kun je zwemmen in zee, vissen en zonnen. De la Lande heeft 160 toeristische staanplaatsen en 30 camperplaatsen. Sommige plekken bieden uitzicht op zee. Het stadje ligt op 10 minuten wandelen.
Website camping de la Lande

Camping de la Lande campings direct aan zee
Camping de la Lande
Camping de la Lande campings direct aan zee
Camping de la Lande

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…