Campings op de Veluwe

5 x campings op de Veluwe

Marije Onderwaater

Kamperen op de Veluwe is altijd een goed idee. Geniet van de herfstkleuren, winterkamperen, de ontluikende lente of een warme zomerdag. Wij tippen je 5 campings op de Veluwe.

Camping de Boshoek

Of je nu met een eigen kampeermiddel komt of liever een accommodatie huurt; bij camping de Boshoek verblijf je midden in de bossen. Het park bestaat uit twee delen, een deel met huuraccommodaties en een deel met kampeerplaatsen, sommigen met privésanitair. Kinderen zijn de hele dag zoet dankzij de vele speeltuinen en het binnen- en buitenzwembad. De Boshoek heeft ook een animatieprogramma. Enkele van de kampeerveldjes zijn autovrij. Vanaf de camping zijn er allerlei uitstapjes te ondernemen. Zo ben je in een mum van tijd in bijvoorbeeld Harderwijk, Apeldoorn en Amersfoort of kun je genieten van de omliggende natuur.
Website camping

Camping De Boshoek
Camping De Boshoek
Camping De Boshoek
Camping De Boshoek

RCN de Jagerstee in Epe

Vervelen is er niet bij tijdens een bezoek aan RCN de Jagerstee. De camping ligt in Epe, midden in de bossen van de Veluwe. En dat maakt de Jagerstee de ideale uitvalsbasis voor een wandeling, fietstocht of een bezoek aan een van de nabijgelegen dorpen of steden. Het is alleen de vraag of de (klein)kinderen de camping wel willen verlaten voor een tripje. Er is hier namelijk heel veel voor ze te doen. Van springen op de airtrampoline, tot skelter rijden en zwemmen. De camping heeft diverse veldjes voor kampeermiddelen. Ook zijn er huuraccommodaties en seizoensplaatsen. De Jagerstee heeft een winkel en een restaurant.
Website camping

RCN de Jagerstee
RCN de Jagerstee
RCN de Jagerstee
RCN de Jagerstee

Camping de Paalberg

Overal bos, heide én de schaapskooi met de Ermelose schaapskudde op anderhalve kilometer. Natuurliefhebbers kunnen camping de Paalberg in Ermelo prima op hun lijstje zetten. Daarnaast is deze autovrije camping een walhalla voor kinderen. In totaal zijn er 213 ruime staanplaatsen, niet in rechte straatjes, maar speels aangelegd. Je deelt de veldjes trouwens niet alleen met andere kampeerders, maar ook met eekhoorns, konijnen en vogels. De Paalberg verhuurt ook safaritenten, chalets en cottages. De camping heeft een zwembad, een restaurant, een snackbar en een winkel. Zin in een uitstapje? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje in Ermelo, Harderwijk of Putten.
Website camping

Camping De Paalberg
Camping De Paalberg
Camping De Paalberg
Camping De Paalberg

Camping Veluwe Strandbad

De Veluwe, dat is niet alleen bos en heide, maar ook strand! Camping Veluwe Strandbad ligt direct aan het Veluwemeer, waar je allerlei watersportactiviteiten kunt doen. Je kunt zelfs surflessen nemen. Ook heeft het park een eigen zandstrand. De camping heeft kampeerplaatsen, camperplaatsen en huuraccommodaties. Er valt genoeg te doen, waaronder zwemmen in het overdekte zwembad en bowlen. In de schoolvakanties is er een animatieteam. Natuurlijk heeft deze vijfsterrencamping ook een eigen restaurant. Fietsen en skelters zijn te huur. Veluwe Strandbad ligt in Elburg, een van de Hanzesteden. En wil je een dagje naar Walibi? Dat kan prima vanaf hier.
Website camping

Camping Veluwe Strandbad campings op de Veluwe
Camping Veluwe Strandbad
Camping Veluwe Strandbad campings op de Veluwe
Camping Veluwe Strandbad

Camping Beek en Hei in Otterlo

Kamperen in de late herfst en winter kan, met de juiste uitrusting, prima! Zoek je nog een leuk plekje op de Veluwe, kijk dan eens naar camping Beek en Heu in Otterlo. Het centrum van dit leuke Veluwse dorpje ligt op loopafstand. De camping is autoluw en biedt kampeerplaatsen op een gezinsveld, kampeerplaatsen tussen haagjes én vrije plaatsen in het bos. Ook kun je een van de trekkershutten – mét kachel – huren. Volgens de camping zelf is het bij Beek en Hei nog echt kamperen zoals het bedoeld is. In de zomer kun je hier overigens ook prima terecht. Boek dan eens een plaatsje voor de rondleiding door boswachter Jan, die tijdens een fietstocht laat zien waar wild leeft.
Website camping

Camping Beek en Hei campings op de Veluwe
Camping Beek en Hei
Camping Beek en Hei campings op de Veluwe
Camping Beek en Hei

Campings op de Veluwe en meer

Wil je meer weten over de Veluwe? Lees dan wat we er eerder over schreven. En in dit artikel vertellen je wat je er allemaal kunt doen.

Liever kamperen aan de Duitse Moezel? Check dan onze campingtips aan de Moezel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…