Campings Liberation Route Europe

5 x campings langs de Liberation Route Europe

Marije Onderwaater

De weg die de geallieerden aflegden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog beslaat negen landen en is te volgen via een speciale route. Wil je kamperen en intussen meer over WO II te weten komen? Bekijk dan deze campings langs de Liberation Route Europe.

Camping de Wildhoeve in Emst (Nederland)

Op de Veluwe ligt camping de Wildhoeve, midden in de natuur. Je kunt hier kamperen met je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper, of een (bijzondere) accommodatie huren. De camping heeft een zwembad en er vinden verschillende activiteiten plaats. De Wildhoeve is een mooie uitvalsbasis om een deel van de Liberation Route European te ontdekken, bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Canadees monument in Apeldoorn.
Bekijk meer van camping de Wildhoeve

Camping de Wildhoeve
Camping de Wildhoeve
Camping de Wildhoeve
Camping de Wildhoeve

Camping de Chênefleur in Tintigny (België)

Camping de Chênefleur ligt aan het water in de Belgische Ardennen en vlakbij de stad Bastogne. Hier is het Bastogne War Museum te vinden. Ook zit je vlakbij Mardasson. Hier kun je het Mardasson Memorial bezoeken, dit is een monument ter nagedachtenis aan de Amerikaanse soldaten die vochten in de Slag om de Ardennen. De camping zelf heeft een zwembad en biedt allerlei activiteiten.
Bekijk meer van camping de Chênefleur

Camping de Chênefleur
Camping de Chênefleur
Camping de Chênefleur
Camping de Chênefleur

Camping Côte de Nacre in Saint-Aubin-sur-Mer (Frankrijk)

Voor een bezoek aan de invasiestranden van Normandië is Camping Côte de Nacre in Saint-Aubin-sur-Mer een mooie uitvalsbasis. Vanaf hier bezoek je onder meer Omaha Beach (zie hoofdfoto), de Amerikaanse begraafplaats of Ouistreham. De camping zelf heeft genoeg vertier te bieden: van een zwembad tot een boomklimparcours voor de kinderen. Het strand is te voet bereikbaar.
Bekijk meer van camping Côte de Nacre

Camping Côte de Nacre
Camping Côte de Nacre
Camping Côte de Nacre
Camping Côte de Nacre

Camping Goldene Meile in Remagen (Duitsland)

Goldene Meile was een vruchtbare vlakte aan de linkeroever van de Rijn én een geallieerd krijgsgevangenenkamp. Tegenwoordig is het ook de naam van een camping in Remagen. Vanaf deze camping kan je ontdekken wat zich in de nadagen van de oorlog in de omgeving afspeelde. Goldene Meile heeft een zwembad met glijbaan, een sportterrein en een speeltuin. Ook is er een restaurant en kan je er ‘s ochtends broodjes halen.
Bekijk meer van camping Goldene Meile

Camping Goldene Meile
Camping Goldene Meile
Camping Goldene Meile
Camping Goldene Meile

Camping Le Capanne in Bibbona (Italië)

De Liberation Route Europe loopt deels door Italië. Toscane is een mooie streek om een deel van de route te bekijken én te genieten van la dolce vita. Wie wil ontspannen, heeft daarvoor alle ruimte op camping le Capanne. De camping heeft een restaurant, entertainment en meerdere zwembaden met bijzondere glijbanen. Er zijn toeristische staanplaatsen en huuraccommodaties.
Bekijk meer van camping le Capanne

Camping Le Capanne
Camping Le Capanne
Camping Le Capanne
Camping Le Capanne

Campings langs de Liberation Route Europe

Wil je liever geen campings langs de Liberation Route Europe, maar wél in de Franse Jura? En bekijk dit artikel voor meer campings in Normandië.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…