Campings in Zweden
Zweden: mooi én goedkoop.

5 x campings in Zweden

Marije Onderwaater

Zweden is een prachtig land dat zich uitstekend leent voor een kampeervakantie. Ben je op zoek naar een plek om met je kampeermiddel neer te strijken? Lees dan vooral verder, want wij lichten vijf campings in Zweden uit, waaronder eentje van een tv-presentator.

Camping Gålö Havsbad in Gålö

Eén ding is zeker: op camping Gålö Havsbad hoeven kampeerders zich niet te vervelend. De viersterrencamping ligt op 35 kilometer van Stockholm én direct aan de kust. Daarnaast is Gålö Havsbad omgeven door natuur, waar je kunt wandelen en fietsen. Herten en zelfs elanden komen graag in het bos en op de velden die aan de camping grenzen. En dus kan het zo maar eens zijn dat je er bij zonsopgang of zonsondergang eentje spot. Vanaf de camping ben je zo op het water, bijvoorbeeld met een van de waterfietsen die te huur zijn. Ook is het mogelijk om te kajakken. Kinderen kunnen op Gålö Havsbad lekker spelen of rondcrossen op een gehuurde skelter. De camping heeft toeristische plaatsen, vaste plaatsen en glampingaccommodaties.
Website camping Gålö Havsbad

Camping Gålö Havsbad
Camping Gålö Havsbad in Gålö
Camping Gålö Havsbad
Camping Gålö Havsbad in Gålö

Välorna Camping in Örebro

Een verborgen juweeltje aan het meer in Småland, zo staat Välorna Camping omschreven. De camping ligt aan de Härensee, ten zuiden van Gnosjö. Kinderen kunnen zich hier lekker uitleven, bijvoorbeeld in de speeltuin, maar ook in het water. En wat is er voor jong en oud mooier dan genieten van alles dat de natuur te bieden heeft? Zo kun je in de omgeving van Välorna Camping op pad gaan om bessen of paddenstoelen te plukken. En golfliefhebbers opgelet: in de buurt van de camping liggen twee golfbanen. In de winter is het mogelijk om in de nabije omgeving te skiën, Välorna is dan ook het gehele jaar geopend. De camping heeft toeristische plaatsen, maar ook veel stekken voor vaste kampeerders.
Website Välorna Camping

Välorna Camping
Välorna Camping in Örebro
Välorna Camping
Välorna Camping in Örebro

Camp Grinsby in Åmål

Vakantie vieren op een beroemde camping? Dat kan! De Vlaamse presentator Staf Coppens, je kent hem onder meer van het programma De code van Coppens dat hij samen met zijn broer Mathias presenteert, emigreerde in 2020 met zijn gezin naar Zweden. Hier openden ze Camp Grinsby, een camping midden in de Zweedse natuur. Hun belevenissen waren te volgen in de realityserie Camping Coppens bij SBS6. Bij de Vlaamse familie in Zweden kunnen gasten genieten van de omringende bossen, eilanden en water. Camp Grinsby heeft 75 toeristische plaatsen voor campers, caravans, tenten en vouwwagens. Liever een cabin huren? Dat kan: er staan zes van deze accommodaties. Wil je nu meteen boeken? Let dan op, want de Coppens-familie waarschuwt dat juli en augustus 2022 al bijna vol zijn. Lees meer op hun website.
Website Camp Grimsby

Camp Grinsby in Åmål
Camp Grinsby in Åmål.
Camp Grinsby in Åmål
Camp Grinsby in Åmål.

Kneippbyn-camping in Visby

De enige vijfsterrencamping van Gotland is bijna een must voor gezinnen die van pretparken houden. De Kneippbyn-camping ligt namelijk naast Kneippbyn’s Summer & Waterland. Fans van Pippi Langkous kunnen hier bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Villa Villekulla, Villa Kakelbont dus. Dit is het huis dat is gebruikt voor de verfilming van de stoute avonturen van Pippi. Natuurlijk is er nog veel meer te doen in de omgeving. Zo is Visby zeer de moeite waard. Deze voormalige Visby stad staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dan de Kneippbyn-camping: kampeerders kunnen hier met allerlei kampeermiddelen terecht voor een fijn plekje. De meeste staanplaatsen kijken zelfs uit op zee.
Website Kneippbyn-camping

Kneippbyn-camping
Kneippbyn-camping in Visby
Kneippbyn-camping
Kneippbyn-camping in Visby

Hedesunda Camping in Hedesunda

Hedesunda Camping in het gelijknamige dorp is in handen van Nederlandse eigenaren. De camping beslaat vijf hectare bos en grasland én ligt in aan het water. Relaxen op het zandstrand, zwemmen, kanoën en vissen; het is hier allemaal mogelijk. Liever aan de kant blijven? Dat kan ook, de omgeving nodigt namelijk ook uit tot wandelen en fietsen. In totaal zijn er tachtig plaatsen, waarvan zestig met elektriciteit. De receptie heeft een klein levensmiddelenassortiment. Ook zijn hier andere artikelen verkrijgbaar, zoals speelgoed, souvenirs, visbenodigdheden en visvergunningen. Kinderen ontmoeten elkaar in de speeltuin, op het sportveld of op de ligweide bij het ondiepe zwemwater. Hedesunda Camping heeft ook sanitaire voorzieningen voor mindervaliden.
Website Hedesunda Camping

Hedesunda camping
Hedesunda camping in Hedesunda
Hedesunda camping
Hedesunda camping in Hedesunda

Campings in Zweden en meer

Wil je meer weten over Zweden? Lees dan wat we er eerder over schreven. En in dit artikel vertellen je wat je er allemaal kunt doen.

Liever kamperen in Nederland? Check dan onze campingtips op de Veluwe.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…