Campings in Spaans Baskenland

5 x campings in Spaans Baskenland

Marije Onderwaater

Liefhebbers van zee, cultuur, en lekker eten & drinken komen aan hun trekken in Spaans Baskenland, aan de westkust van Spanje. Wij zetten enkele campings in Spaans Baskenland voor je op een rij.

Gran Camping Zarautz in Zarautz

Het hele jaar door kunnen kampeerders terecht op Gran Camping Zarautz in de gelijknamige kustplaats, vlakbij de Franse grens. Er zijn 450 staanplaatsen en de camping verhuurt glampingtenten. Voor campers zijn alle faciliteiten aanwezig. Gran Camping Zarautz ligt aan het noordelijke deel van de Camino en is een bekende stop voor pelgrims die naar Santiago de Compostella lopen. Op de kaart van het campingrestaurant staan Baskische specialiteiten. Kinderen kunnen zich vermaken in de binnenspeeltuin, op het voetbalveld en bij een van de tafeltennistafels. De camping verhuurt fietsen en surfboards. Ook kun je vanaf hier toeristische trekpleisters als San Sebastián, Bilbao en natuurlijk Zarautz zelf bezoeken.
Website camping

Gran Camping Zarautz
Gran Camping Zarautz in Zarautz.
Gran Camping Zarautz
Gran Camping Zarautz in Zarautz.

Camping Itxaspe in Itziar

Ben je van plan om op ontdekkingstocht in Spaans Baskenland te gaan? Dan is camping Itxaspe in Itziar een prima uitvalsbasis. Vanaf hier bezoek je bijvoorbeeld Bilbao, Zarautz of San Sebastián. De camping ligt aan de kust en biedt mooi zicht op zee. Vakantiegangers kunnen hier met hun eigen kampeermiddel terecht – op vrij compacte plekken – of een accommodatie huren. Itxaspe heeft onder meer een zwembad, een multifunctionele sportkooi en tafeltennistafels. Een restaurant vind je buiten de camping. Het strand ligt op een ruime kilometer en is via een pad bereikbaar.
Website camping

Camping Itaxspe
Camping Itaxspe in Itziar.
Camping Itaxspe
Camping Itaxspe in Itziar.

Camping El Roble Verde in Nuvilla

El Roble Verde – Spaans voor ‘de groene eik’ – ligt in het binnenland, op zo’n 25 kilometer van de Baskische hoofdstad Vitoria-Gasteiz. Dit is een mooie uitvalsbasis voor kampeerders die La Rioja, natuurlijk bekend van de wijn, willen bezoeken. Camping El Roble Verde telt ruim 130 staanplaatsen en enkele vaste plaatsen. Ook zijn er bungalows te huur. Het zwembad heeft een overkapping die op koude of regenachtige dagen dicht kan. De camping heeft een speeltuin en een sportveld. Iets eten en drinken kan zowel in het restaurant als bij de bar, waar je binnen of op het terras kunt plaatsnemen. Het campingwinkeltje verkoopt vers brood.
Website camping

Camping El Roble Verde
Camping El Roble Verde in Nuvilla.
Camping El Roble Verde
Camping El Roble Verde in Nuvilla.

Camping Zingira in Orio

Kabbelend water en vogelgezang, veel meer geluiden zijn er niet te horen op Camping Zingira. Althans, dat staat op de website te lezen. Feit is dat Zingira inderdaad een groene en rustige camping is, gelegen in de natuur en op 3 kilometer van de kust. De camping heeft 120 toeristische plaatsen en 5 huuraccommodaties. Voor een kopje koffie, lunch, drankje en diner kun je terecht in het restaurant, dat een overdekt terras heeft en de gehele dag is geopend. Op de menukaart staan alleen vegetarische gerechten, bereid met lokale producten. Vanaf de camping kun je Baskenland ontdekken. Zo ligt San Sebastián op 20 kilometer.
Website camping

Camping Zingira
Camping Zingira in Orio.
Camping Zingira
Camping Zingira in Orio.

Camping Igueldo in San Sebastián

Net iets boven de heerlijke stad San Sebastián, op de Monte Igueldo, vind je camping Igueldo. Een camping op een berg brengt vanzelfsprekend hoogteverschil met zich mee. Wil je naar het zwembad, dan daal je af naar beneden. Terug naar je kampeermiddel, huuraccommodatie, het restaurant, het winkeltje of de speeltuin, zet je je kuiten aan het werk. Vóór de ingang is een grote parkeerplaats waar in het hoogseizoen ook campers mogen staan. De bus stopt naast de camping en brengt je via een rit met prachtige vergezichten zo naar het centrum van San Sebastián. Hier lees je ons uitgebreidere artikel over camping Igueldo.
Website camping

camping Igueldo
Camping Igueldo in San Sebastián.
camping Igueldo
Camping Igueldo in San Sebastián.

Campings in Spaans Baskenland en meer

Ben je op zoek naar een te gekke camperplaats – nou ja, vooral het uitzicht! – in Bilbao? Check dan dit artikel.

En wil je meer weten over Spaans Baskenland? Lees dan wat we er eerder over schreven.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…