Campings in de Jura

5 x campings in de Franse Jura, het gebied van 1000 meren

Marije Onderwaater

De Jura in Frankrijk is een veelzijdige vakantiebestemming met wijngaarden, rivieren, bossen, dorpen en steden, en vooral heel veel meren. Niet voor niets heeft dit departement in de regio Bourgogne-Franche-Comté de bijnaam 'het gebied van 1000 meren'. Ook om te kamperen is dit een heerlijke bestemming. Daarom: vijf campings in de Jura.

Kaart Jura
De Jura ligt in het oosten van Frankrijk
Kaart Jura
De Jura ligt in het oosten van Frankrijk

Camping du Val de Bonnal in Bonnal

In de groene heuvels van de Jura, aan de oevers van de Loue-rivier, ligt camping Val de Bonnal. De camping heeft een groot zwembadcomplex met glijbanen, een aqua- en splashpark, een winkel, snackbar en restaurant. Actieve kampeerders komen rondom de camping aan hun trekken, zo kan je er onder meer allerlei watersporten beoefenen. Val de Bonnal heeft toeristische staanplaatsen en (bijzonder) huuraccommodaties.
Website camping du Val de Bonnal

Camping du Val de Bonnal
Camping du Val de Bonnal
Camping du Val de Bonnal
Camping du Val de Bonnal

Camping le Fayolan in Clairvaux-les-Lacs

Op steenworp afstand van het Lac de Clairvaux ligt Yelloh! Village camping Le Fayolan. De camping beschikt over moderne faciliteiten, waaronder een verwarmd zwembad, een restaurant met lokale specialiteiten en een gevarieerd animatieprogramma. Er zijn 327 toeristische staanplaatsen beschikbaar. Daarnaast heeft de camping nog 151 huuraccommodaties. Natuurliefhebbers komen in de omgeving van Le Fayolan zeker aan hun trekken.
Website camping le Fayolan

Camping Le Fayolan campings in de Jura
Camping Le Fayolan
Camping Le Fayolan campings in de Jura
Camping Le Fayolan

Camping Les Pêcheurs in Pont-de-Poitte

Verkoeling is op warme dagen alom aanwezig op camping Les Pêcheurs. De camping ligt middenin het merengebied en aan rivier de Ain. En dan is er ook nog een zwembad aanwezig. Deze gezinsvriendelijke camping telt 156 plaatsen waarvan er 73 voor de verhuur zijn gereserveerd. Les Pêcheurs heeft onder meer een multisportterrein, twee speeltuinen, een pétanquebaan, een tafeltennistafel en een outdoor fitnessruimte.
Website camping Les Pêcheurs

Camping Les Pêcheurs
Camping Les Pêcheurs
Camping Les Pêcheurs
Camping Les Pêcheurs

Camping Surchauffant in La-Tour-du-Meix

Camping Surchauffant heeft voor ieder wat wils, er zijn toeristische staanplaatsen voor tenten, caravans en vouwwagens, en aparte camperplaatsen. Allemaal zijn ze minstens 80 m² groot en met heggen van elkaar gescheiden. Daarnaast zijn er allerlei huurmogelijkheden van ingerichte tenten tot chalets. De camping ligt aan het Lac de Vouglans, het drie na grootste kunstmatige stuwmeer van Frankrijk. Op Surchauffant vind je onder meer een zwembad en speeltuinen.
Website camping Surchauffant in La-Tour-du-Meix

Camping Surchauffant
Camping Surchauffant
Camping Surchauffant
Camping Surchauffant

Camping Les Bords de Loue in Parcey

Bij het historische plaatsje Parcey, omgeven door groene heuvels, de rivier la Loue, en gezellige dorpen en steden vind je camping Les Bords de Loue. De camping ligt aan de rivier. Zwemmen, kanoën, vissen; het kan hier allemaal. Les Bords de Loue – de hekkensluiter van dit rijtje campings in de Jura – heeft een groot aquapark met drie zwembaden. Voor kinderen biedt de camping volop sport- en spelmogelijkheden. Ook volwassen campinggasten zullen zich hier prima vermaken.
Website camping Les Bords de Loue in Parcey

Camping Les Bords de Loue
Camping Les Bords de Loue
Camping Les Bords de Loue
Camping Les Bords de Loue

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…