Campings aan de Moezel

5 x campings aan de Moezel

Marije Onderwaater

De Moezelstreek is bij Nederlanders een geliefde vakantiebestemming. En terecht, de streek is mooi, er is veel te zien en te doen én het is niet al te ver rijden. Wij tippen je vijf campings aan de Moezel.

Family Camping in Mesenich a/d Mosel

Direct aan de Moezel en omgeven door wijngaarden, bergen en bossen ligt Family Camping. Mesenich is een echt wijndorp. De toeristische trekpleister Cochem is 14 kilometer verderop te vinden. Family Camping telt 98 staanplaatsen, die door druivenranken van elkaar zijn gescheiden en allemaal een eigen 6A-stroompunt hebben. Vaste seizoensplaatsen zijn er niet. Zo heb je volgens de camping gewoon kans om je kampeermiddel aan de Moezel te zetten. Ook zijn er veertien ingerichte bungalowtenten. Family Camping heeft een (onverwarmd) buitenbad en een peuterbad.
Website camping

Family Camping Mesenich
Family Camping Mesenich
Family Camping Mesenich
Family Camping Mesenich

Camping Georgshof in Wintrich

Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen op camping Georgshof in Wintrich. De eigenaren hebben een eigen wijngaard waar Riesling-wijnen vandaan komen. Het is mogelijk om onder begeleiding een bezoek aan de druivenstokken te brengen, natuurlijk in combinatie met een wijnproeverij. Camping Georgshof telt veertig ruime staanplaatsen, allemaal met 16 ampère stroom. Verspreid over het terrein zijn waterpunten te vinden. Wintrich is een echt wijndorp met smalle straatjes en de kenmerkende Duitse vakwerkhuizen. Het plaatsje ligt tegen de Eifel aan. In de buurt zijn allerlei excursies te doen en steden te bezoeken.
Website camping

Camping Georgshof
Camping Georgshof
Camping Georgshof
Camping Georgshof

Camping Holländischer Hof in Senheim

Kan je Nederland niet missen tijdens je vakantie aan de Moezel? Kies dan voor camping Höllandischer Hof, die niet voor niets de slogan ‘Dáár voel je je thuis’ heeft. De viersterrencamping ligt op een schiereiland in de rivier, tussen de plaatsen Cochem en Zell. En je raadt het misschien al… de eigenaren zijn Nederlands. Gasten kunnen hier terecht met hun eigen kampeermiddel. Daarnaast verhuurt de camping caravans van Dethleffs, Hobby en Tabbert. Höllandischer Hof heeft een restaurant en een winkel met Nederlandse en Duitse producten. Het hele seizoen is er een recreatieprogramma voor volwassenen. In de zomer ook voor kinderen en jongeren.
Website camping

Camping Holländischer Hof
Camping Holländischer Hof
Camping Holländischer Hof
Camping Holländischer Hof

Camping Igel in Igel

Hou je van wandelen en fietsen? En kan je een mooie stad wel waarderen? Neem dan een kijkje op de site van camping Igel in de gelijknamige plaats aan de linkeroever van de Moezel. Langs de camping loopt de Moselradweg, een bekende fietsroute. Camping Igel heeft een kleine taverne waar je iets kunt eten of drinken. Met mooi weer kies je natuurlijk voor het terras met uitzicht op de Moezel. De camping heeft een aanlegsteiger voor kano’s en kajaks en op 100 meter is een helling voor motorboten te vinden. De stad Trier ligt op 9 kilometer en de stad Luxemburg op 35 kilometer.
Website camping

Campings aan de Moezel Igel
Camping Igel
Campings aan de Moezel Igel
Camping Igel

Mosel Campingplatz Rissbach in Traben-Trarbach

Aan de oever van de Moezel, op loopafstand van het dorp Traben-Trarbach, ligt Mosel Campingplatz Rissbach. De camping is in handen van de Nederlandse broers Edwin en Karel. Heb je geen eigen kampeermiddel om op een van de toeristische plaatsen te staan? Kies er dan voor om te overnachten in een wijnvat. Van mei tot september kunnen kampeerders een duik nemen in een van de zwembaden. Ook kun je ’s zomers afkoelen in de Moezel. Mosel Campingplatz Rissbach heeft een eigen restaurant met lokale vleesgerechten en wijn uit de regio. De camping is een goede uitvalsbasis om wijnfeesten of wijnproeverijen te bezoeken.
Website camping

Mosel Campingplatz Rissbach
Mosel Campingplatz Rissbach
Mosel Campingplatz Rissbach
Mosel Campingplatz Rissbach

Campings aan de Moezel in Duitsland en meer

Wil je meer weten over de Duitse Moezelstreek? Lees dan wat we er eerder over schreven. En in dit artikel vertellen je wat je er allemaal kunt doen.

Liever kamperen in Engeland? Check dan onze campingtips in Cornwall.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…